Sverigedemokraterna firar 10 år i riksdagen

Är du Sverigedemokrat? Sträck på dig lite extra idag!
Idag gratulerar vi partiet för tio år i Sveriges riksdag. Innan riksdagsinträdet 2010 var det många som skrattade åt tanken på att Sverigedemokraterna skulle ta sig över fyraprocentsspärren, men i valet den 19 september detta år erhöll partiet, efter drygt tjugo års hårt arbete, 5,7% av rösterna och därmed 20 mandat i Sveriges riksdag.
Det är utan tvekan en bit kvar till ett politiskt läge där riksdagen och regeringen helhjärtat arbetar för Sveriges och svenskarnas väl. Men det kommer, det är vi övertygade om, och den uppgiften är kärnan i vårt dagliga arbete.
Låt oss för en stund minnas vad vi faktiskt har uträttat. Sverigedemokraterna har succesivt fört in sunt förnuft i Sveriges högsta beslutande organ. Förslag som vi lyft i riksdagen under många år vinner hela tiden mer stöd och omfamnas nu även av andra partier. Vi är tacksamma för denna tillnyktring. Vi är tacksamma för alla de ställningstaganden inom politikområdena migration, kriminalpolitik, äldrefrågor, försvar, miljö och många andra områden, som nu är en del av den dagliga politiska debatten och som får stöd av fler och fler i riksdagen.
Den kanske största förändringen under dessa tio år är samtalsklimatet. Idag vågar fler partier än Sverigedemokraterna lyfta problemen med den misslyckade massinvandringen och mångkulturalismen, och dessa frågor är inte längre tabu bland opinionsbildare, journalister eller i sociala sammanhang.
Den som var intresserad av samhälle och politik för 10-15 år sedan vet att så inte var fallet då. Visst dröjer det kvar en oseriös retorik, och många gånger en hatisk ton, hos många aktörer på den vänsterliberala kanten, men skillnaden i stort är alltjämt enorm.
Låt oss glädjas åt framstegen och låt oss samtidigt kavla upp ärmarna inför de kommande tio åren. Framförallt, låt oss idag fira Sverigedemokraternas tio år i riksdagen och alla som varit med på resan.
För egentligen är det ni partiaktiva, sympatisörer och väljare, som ska firas idag. Ni är en del av en angelägen och avgörande rörelse för Sveriges framtid - sträck på er!
I klippet återges delar av Jimmie Åkessons första anförande i Sveriges riksdag, strax efter valet 2010.

Kommentarer

 1. Jonathan Connelly

  Jonathan Connelly12 dagar sedan

  Det här klippet visar verkligen att SD har stått på svenskarnas sida under alla dessa år... tar upp samma viktiga frågor, bedriver samma politik... men samtidigt så har ingenting förändrats. Och gång på gång visar det sig att SD haft rätt hela tiden. Man känner ju sig illa till mods bara av att tänka på det. När får det vara nog egentligen?

 2. Lilian Engdahl

  Lilian Engdahl19 dagar sedan

  Jimmie is The man

 3. Tiger

  TigerMånad sedan

  riktigt kungligt

 4. Paulus Vertis

  Paulus VertisMånad sedan

  Sverigedemokraterna har aldrig behövts så mycket som nu. Tänk om de hade lyssnat på Jimmie Åkesson bara för 10 år sedan. Även om problemen var gigantiska redan då, så hade vi åtminstone aldrig varit i den situation vi befinner oss i nu. Jag vill inte vänta till 2022 för nästa val, ett nyval nu vore verkligen på sin plats. Det går inte att vänta längre.

 5. Robert Lundberg

  Robert LundbergMånad sedan

  Grattis SD Vi har haft rätt hela tiden