Dålig svenska en av orsakerna till grov vanvård mot äldre

Jobbar man inom omsorgen då ska man prata svenska! Riks intervjuar Ann Christine From Utterstedt, riksdagsledamot i socialutskottet.

Kommentarer

 1. JILL LUNDGREN

  JILL LUNDGREN4 dagar sedan

  NOG=NOG.

 2. Inga-Britt Rönnlund

  Inga-Britt RönnlundMånad sedan

  Sossarna och 7'klöven föredrar ju invandrare från alls skitländer före att ta hand om de äldre som byggt detta land dom nu blivit ett skithål där smutsiga huckle kärringar och Musse skit ungar anställs utan vårdkunskap och språk kunskaper ,riktiga dyng högar som får Skatte subventionerade jobb ,fy fan hur förstört detta land har blivit

 3. solveig sommerfeld

  solveig sommerfeldMånad sedan

  Dessvärre är väl Sverige inget välfärdsland längre.

 4. MaryLU

  MaryLUMånad sedan

  Det handlar bara inte om språket förr att kunna byta en inkontinenshjälpmedel. Det handlar om ovilligheten för att hjälpa till, bristen för en god förmåga om hur gör man sitt uppdrag. Jag tycker att en människa som ska jobba inom hälso-sjukvård mer än utbildningen måste först genomgå psykologiska tester och godkännas av en psykolog innan placering på äldreboende som omvårdnads personal. Jag har läst utbildningen ett och halv år och har jobbat nästan 8 år som undersköterska men jag orkade det inte mer ser vad jag såg och hör vad jag hörde. Min Lex Sara lagdes under mattan, chefen gömde mitt anmält och mina kollegor var tysta. Det som har hänt i Gävle sker över allt i svenska vården. Chefer, sjuksköterskor och personalen vet om den dåliga/goda händelser; man pratar med varandra, rykten gör genom personalen tills chefens öra. MEN man väljer tystnad för att man vill ha sitt lön i slutet av varje månad. En bra undersköterska anmäler felbehandlingen av äldre, dokumenterar äldres dåliga hälsotillstånd och skriver avvikelser. Ingen kan lära dig att känna empati för andra person för att detta är en naturlig känsla. Ha respekt och tål mod för den person du hjälper och framför allt gör den rätta för den äldre även om priset är att förlora ditt jobb.

 5. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  Man får väl ta livet av sig när man inte orkar bo hemma längre. En snabb o smärtfri död me ett hagel skott än o ligga o plågas till döds hos huckelkärringarna som inte fattar va man säger. 😔

 6. Inova Jomson

  Inova JomsonMånad sedan

  Sensationellt om alla som skötte denna patient missade omvårdnaden pga språkförbistring vilket skulle innebära att alla som jobbade runt patienten inte förstod vad som hände, eller inte såg (även invandrare har ögon). Nja, utan att veta nåt om det specifika fallet verkar det som att patienten vägrade omvårdnad (vilket inte är ovanligt). Man kan inte vårda någon med tvång. Låter som ett kommunalt boende för missbrukare och/eller psykiskt funktionshindrade.

 7. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth NybergMånad sedan

  Självklart påverkar det vården mycket negativt om inte läkare och annan vårdpersonal kan prata med sina patienter eller boende i äldreomsorgen, det kan ju bli katastrofala konsekvenser om inte patienten eller vårdtagaren förstår vad vårdpersonalen säger inom sjukvården och hemtjänsten, bör vara krav på att kunna svenska språket för att få arbeta inom vård och omsorg. Lyssna på detta avsnitt av Uppdrag Granskning om det utbredda fusket med SFI, där ett par kvinnor från Mellan östern inte kan någon svenska trots SFI kurs och boende i Sverige i flera år, men de menade att de har aldrig arbetat i sitt hemland så varför skulle de arbeta i Sverige. Lyssna! setoos.info/name/rqDNkqN5l5qDo5Y/video

 8. Amir Ayoubi Mobarhan

  Amir Ayoubi MobarhanMånad sedan

  Partisk nyhetsrapportering, bägge två är partiska och jäviga och ej trovärdiga och pratar i egen sak, själv har jag jobbat på äldreboenden. Det är snarats tvärtom, det är invandrarna som utför det bästa jobben på äldreboenden, resten bara röker och dricker.

 9. Kenneth Moh

  Kenneth MohMånad sedan

  Som sjuksköterska i kommunen kan jag bara konstatera att det är katastrof. Inte enbart direkt med patienten men även indirekt då läkare inte kan svenska om jag behöver hjälp. Handlar inte enbart om språket utan även om kunskaperna. Jag har då fått ta egna beslut för patienternas bästa. Det är OK men man kan ju undra varför jag då skall ha sämre betalt än läkaren som inte fattade något. Det viktigaste dock är att patienterna får den bästa vård.

 10. Berith Engström

  Berith EngströmMånad sedan

  Klockan är slagen Lokala politiker Dansar efter Socialdemokratisk politik Vanlig egenmäktigt ordnings förfarande En oansvarig inte legitimerad som tillåts arbeta med äldreomsorgen Fritt att bedöma och vårda våra äldre Det är en skam att detta får hända Vem vill dö på detta sätt 70 åringen

 11. Johan Arvidsson

  Johan ArvidssonMånad sedan

  Ser inte det som ett stort problem!! Du FÅR inget jobb!!! Om du inte kan det SVENSKA SPRÅKET!!!! PUNKT SLUT FÖR HE....TE.

 12. Chris S

  Chris SMånad sedan

  Jag har jobbat en hel del på äldreboenden i Stockholm. På många ställen kan det finnas en, max två svenskar per avdelning, om man har tur. På många avdelningar finns inte en enda svensk bland personalen. Man får ofta prata bebisspråk med dem man jobbar med och det är väldigt frustrerande att inte kunna få prata sitt eget språk. Många har inte usk-utbildning och förstår inte ens det mest basala. De gamla far illa och vanvårdas, och de kan inte göra sig förstådda med personalen. De gamla skulle behöva fler personal från sin egen kultur, som pratar deras språk och känner till deras bruk och seder, så att de känner igen sig och känner sig hemma. Det är omänskligt att de bara ska skötas om av invandrare, ofta från mena-länder, som varken har kunskap eller intresse av den svenska kulturen eller förmåga att känna empati med de gamla. Politikerna har svikit dem fullständigt.

 13. Omega

  OmegaMånad sedan

  Svenskar förtjänar de dom röstat för, förvänta inte att SD med deras öppna Svenskhet kommer lösa någonting

 14. newman pc

  newman pcMånad sedan

  VANVÅRDEN HAR VARAT ÄNDA SEDAN REINFELTS REGERING SATT, OCH KD HADE HAND OM OMSORGEN, SKITEN HAR VARAT I 13ÅR NU SPARKA ALLA I RIKSTAN NU...

 15. per englund

  per englundMånad sedan

  Svaret på Sveriges problem är ÅTERVANDRING! punkt slut

 16. Ingolf Johnsson

  Ingolf JohnssonMånad sedan

  Alla är helt enkelt inte personligt lämliga som vårdpersonal och då hjälper inga utbildningar

 17. Allashka

  AllashkaMånad sedan

  Kanske är det detta som är de "enkla" jobba som man hela tiden hör dom prata om. Själv kan jag inte tänka mig något jobb där svenska språket är mer viktigt än just att ta hand om äldre människor. Så tragiskt bara att våra äldre får ta smällen när våra politiker gör dessa till försöks kaniner.

 18. abbe folkseger

  abbe folksegerMånad sedan

  hedningar/ nordbor har annat kroppspråk helt enklt. Det formella överbetonas tyvärr

 19. Alea iacta est

  Alea iacta estMånad sedan

  Vad säger IVO egentligen på sin hemsida???? "IVO konstaterar allvarliga brister hos regionerna vad gäller medicinsk vård och behandling av personer på särskilda boenden för äldre under covid-pandemin. IVO gör bedömningen att ingen region har tagit sitt fulla ansvar för att säkerställa en behovsanpassad medicinsk vård för personer som bor på särskilda boenden för äldre. Vi bedömer också att ingen region fullt ut nått de krav på kvalitet i brytpunktsamtal, behandling enligt ordination och dokumentation som lagstiftningen sätter upp. - Det är allvarliga brister som framkommer i tillsynen. Regionerna är de som har helhetsansvaret enligt hälso- och sjukvårdslagen. Även om vi har förståelse för den prövning vården genomgår under en pandemi, så ser vi att lägstanivån i regionernas övergripande sätt att ta sitt medicinska ansvar är för låg, säger Sofia Wallström, generaldirektör för IVO." Märk väl att det är REGIONERNA som har ansvaret, INTE regeringen. Sen påståendet "Dålig svenska en av orsakerna till grov vanvård mot äldre, vart står detta i IVOS rapport? Inte någonstans, här finns rapporten. www.ivo.se/globalassets/dokument/tillsyn/nationell-tillsyn-av-aldreomsorg/beslut/beslut-region-gavleborg2.pdf Märkligt att sverigedemokraterna ALDRIG kan hålls sig till sanningarna.

 20. Tompa Tompa

  Tompa TompaMånad sedan

  Sverige är ett icke humanskt stormakt. Behandlar sitt folk som skit å dödar dom äldre.

 21. Sylvia Andersson

  Sylvia AnderssonMånad sedan

  Bort med regionerna dom göder bara en massa pappersvändare som inte bidrar ett dugg till vården utan sitter omplacerade på en massa hitteoåjobb bort med bödeln Stefan Löfven o anhang samma visa där

 22. Göran Sandström

  Göran SandströmMånad sedan

  Löven är outbildad varelse

 23. David

  DavidMånad sedan

  hur ska vi stoppa detta?? jo UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUT med dom!

 24. Daniel Svärd

  Daniel SvärdMånad sedan

  Klart att det är regeringens fel. Kan inte skylla på regionerna som jäkla barnungar!

 25. Tariq 24

  Tariq 24Månad sedan

  vöh? höh?????

 26. Bassa the heling mind Cassa

  Bassa the heling mind CassaMånad sedan

  Kommunal dom satsar på invadrare hurra

 27. Henrik Hansen

  Henrik HansenMånad sedan

  Muslimer får alt - men dom gamla får inte

 28. tompa666

  tompa666Månad sedan

  Finns det några Svenskar kvar som jobbar på Vallongården!

 29. SWEXIT TV

  SWEXIT TVMånad sedan

  Mördarna i rosenbad

 30. Kenneth Andersson

  Kenneth AnderssonMånad sedan

  Skandalöst!!!!!

 31. Håkan Kinnunen

  Håkan KinnunenMånad sedan

  Okej då då får svenska regeringen och alla myndigheter därunder helt enkelt lära sig arabiska eller tillämpligt. För tydligen ska det inte pratas svenska i Sverige.?? ¿??

 32. Håkan Kinnunen

  Håkan KinnunenMånad sedan

  Sverige är inget välfärds land. Det försvann redan i början av 90 talet.

 33. Alice Tross

  Alice TrossMånad sedan

  man plockar in folk direkt från gatan alltså? Folk som nyligen varit i corona smittade länder helt enkelt....varje dag landar folk från Mellanösternt på Arlanda!

 34. Jonas Modh

  Jonas ModhMånad sedan

  Våra kommuner är ett jävla skämt dom har ju inte koll på någonting. Bara deras bankkonto. Barn blir behandlade som skit äldre blir behandlade illa. Inget normalt samhälle och leva i..

 35. mr poly

  mr polyMånad sedan

  Vi kan tycka hur mycket vi vill här, ingenting Kommer hända så länge Vi sitter här på olika poddar, och det är vårt eget fel att landet trasar sönder, röven skiter I vad vi tycker här

 36. mr poly

  mr polyMånad sedan

  @Jeanette Lettegård låter gott👍

 37. Jeanette Lettegård

  Jeanette LettegårdMånad sedan

  @mr poly Instämmer med dig! Själv gör jag så gott jag kan!💕

 38. mr poly

  mr polyMånad sedan

  @Jeanette Lettegård hade vi alla gjort som vänstern tagit ledigt och gått ut på gatorna så hade det hänt saker

 39. Jeanette Lettegård

  Jeanette LettegårdMånad sedan

  Du har så rätt!

 40. kenneth lundgren

  kenneth lundgrenMånad sedan

  De vore sköj om ni intervjuade S politiker i stället för era egna

 41. R. G

  R. GMånad sedan

  Regeringen skyller alltid ifrån sig. Löfvens ansvarsflykt är det fråga om.

 42. Alea iacta est

  Alea iacta estMånad sedan

  Vet du vem som har ansvaret?????????

 43. jonne Westerlund

  jonne WesterlundMånad sedan

  Låt er inte skrämmas bort att mitt hjärta legat till vänster. Dock. Redan tidig vår påpekade jag till (vänster) vänner problemet med språkkunnighet, utökad familj o s v. samt tidskraven och springandet emellan. Motsätter mig dock att det skulle vara de "ickespråkkunnigas" fel! Så klart ett systematiskt fel. Vi kan inte skylla på de, om än okunniga, anställdas, av den välvilliga Staten, att de blivit anställda! De behövs! Men inte på vilka villkor som helst. Alltså skillnaden kvantitet/kvalitet! Hur Akalla Rinkeby skapades genom tvångsförflyttning Norrlänningar en annan sak! Om än intressant.

 44. Aesthetic Sparkle

  Aesthetic SparkleMånad sedan

  Den korrupta regeringen pissar på dom äldre som har byggt upp detta landet. Och man välkommnar vildar från Afrika och arabländerna, som kommer hit för att förstöra och bränna ner Sverige!

 45. annamaria engebretsen

  annamaria engebretsenMånad sedan

  Regeringen verkar vara imbisiller

 46. Ingrid Arvidsson

  Ingrid ArvidssonMånad sedan

  Sämre.

 47. annamaria engebretsen

  annamaria engebretsenMånad sedan

  Tvi fan allt blir bara värre o värre herre gud 🤨

 48. annamaria engebretsen

  annamaria engebretsenMånad sedan

  Man borde kunna språket Sen är dom hjärndöda ser dom inte vill dom Inte själva vara rena Man måste vara utbildad som vård biträde knappast att dom varit så om dom inte kan språket

 49. Inga-Lill Karlsson

  Inga-Lill KarlssonMånad sedan

  Dom är ingen känsla för VÅRA äldre,bara sina EGNA..Men det finns väl undantag..

 50. Lars Johansson

  Lars JohanssonMånad sedan

  OK Det är fel i vården och personal som inte kan Svenska men vart fn är ansvariga i det här som ska vara ansvariga för driften, varför tar de inte sin roll. Nr 1 hur kan man som vara ansvarig för den här enheten som vanvårdar äldre. Om det inte har någon makt där får de skjuta vidare uppåt och inte ge sig o sätta ner foten. Sånt här ska aldrig accepteras utan straff. För dem som är ansvariga. O jag är så jvl trött att de skyller på någon annan hela tiden! Som typ regeringen, regionerna har inget mobbförråd med skyddsmaterial det är MSB´s roll det är inte kommunalt/regionalt bullshit!

 51. Ingrid Arvidsson

  Ingrid ArvidssonMånad sedan

  Har tjänstemännen i regionen klart för sig att dom har ansvaret. ÄLDREOMSORGEN har ryktet om sig att det är detta som kallas LÄTTARE ARBETE. VAR FINNS UPPRUSTANDET NÅGONSTANS. JOURNALISTER OCH FRAMFÖR ALLT REPORTRAR GÖR INTE JOBBET OCH SNACKA FÖR POLITIKERNA. JAG VILL INTE HÖRA ER LÄNGRE. LÅT REGERING OCH POLITIKER PRATA OCH NI SKA VARA TYSTA. SOM DET ÄR NU ÄR POLITIKER FÖR TYSTA.

 52. Unions Medborgare

  Unions MedborgareMånad sedan

  Om det namn som bedriver äldrevård med fel kvalitet och säkerhet i tid och rum, offentligt i tid och rum är registrerat som rättssäkert svenskt rättssubjekt, har det namnet STRIKT produktansvar och risk för böter och skadestånd mot EN drabbad ENskild myndig svensk unionsmedborgare och Inte rättssubjekt med namn Regering eller Region, om Regering eller Region INTE är den aktuella vårdgivare. SD bör lära partipolitiker som representerar partiet i EN styrelse, utskott eller nämn, RÄTT mentalt utvecklad och ägd kunskap att förstå när, var och varför.

 53. Anders Wiman

  Anders WimanMånad sedan

  De som skulle ha skött om den drabbade får väl återgå til raketforskningen eller andra ingenjörssysslor. Tack Stefan för att du i alla fall försökte.

 54. Anders Hoel

  Anders HoelMånad sedan

  Inför runkförbud så försvinner koronaviruset.

 55. Irene Alomar

  Irene AlomarMånad sedan

  Men det syns ju på människor om de är vanskötta,,,,,,,, ra att. Det tas upp🦋

 56. Hel Li

  Hel LiMånad sedan

  Inte så långt till tankar om att det snarast är de anställdas syn på de äldre svenskar som inte förtjänar omhändertagande. Det låter ju som konspirationsteorier men äldrevården, välfärden, pandemin sköts så dåligt att det går inte att ana annat än en plan för att decimera kostnader på ett fullständigt human-vidrigt sätt. Måtte Löfven, Lööf m.fl. Få samma vård.

 57. isak69 Lundberg

  isak69 LundbergMånad sedan

  Skrämmande. Så otroligt skrämmande och ledsamt. Våra äldre som jobbat hårt i hela sitt liv skall Ha ett värdigt slut. Vänsterns jävla politik, där allt släpps igenom. Vi måste ju ha dom, annars klarar sig inte Sverige. Att kunna förstå/göra sig förstådd på Svenska är helt ointressant. Arbetslöshet/statistik försvinner. Poff!, bara sådär . Sen drabbar det inte dom. Dom har sitt på det torra. Som vi betalar. Deras hutlösa löner genom vårt hårt arbetande. Fy fan för er politiker.

 58. GSS

  GSSMånad sedan

  Nä racism mot Svenskar är den största anledningen. Den enda lösningen som med så mycket annat är att backa bandet. Vi får ta hem våra äldre som förr i tiden och börja med generationsboenden. Aldrig att jag låter mina gamla föräldrar utsättas för det där.

 59. poffa2

  poffa2Månad sedan

  Noll koll utan ansvar är orsaken.

 60. Assar B

  Assar BMånad sedan

  Att eliminera beredskapslagren var ett grovt allvarligt landsförräderi!

 61. Treenighet777 Maranata777

  Treenighet777 Maranata777Månad sedan

  När man fördriver Jesus ur nationen får man satans helvetiska mix istället! Det finns inget mitt emellan, utan Jesus får man allt som inte har med honom att göra! Anhöriga får inte besöka för att satan ska få operera fritt och ostört på sitt vis!

 62. Peter Carlsson

  Peter CarlssonMånad sedan

  Statestik går före liv, så ser dessa odugliga sosse politiker det, man ser till att få ut så många invandrare som möjligt ut på arbetsmarknaden, sen kvittar det vad dom gör, bara siffrorna ser bra ut så de kan skryta om vad mycket de gjort. Detta är politikernas fel, både på riks och regionalt, och sist men inte minst är det folket fel, därför vi sitter och klagar men gör inget, det är vi som ska gå samman och kräva politikernas avgång, eller slänga ut dom, så skyll inte på någon annan, skyll på er själva!!!

 63. Kung Sverige

  Kung SverigeMånad sedan

  Återvandring.......

 64. EvaBritt Ström Dahlberg

  EvaBritt Ström DahlbergMånad sedan

  Det här fallet är vare sig det första eller det sista inom äldreomsorgen. Det har förekommit i flertal år men uppmärksammas inte förens nu. Dessutom är/blir det än värre när anhöriga hålls utanför.

 65. Aaliyah Machuca

  Aaliyah MachucaMånad sedan

  Därför jag hjälper mor i sitt hem o jag sover över där sen 2019 . Min lägenhet står tom . Pappa är på ålderdomshem Bara vita Svenska människor som jobbar där. Pappa hatar utländska människor kan ej förstår vad dem säger. Kommer man till ett land ska man kunna Svenska innan eller Engelska . Ej islamforbi

 66. stefan svensson

  stefan svenssonMånad sedan

  Du har min fulla respekt, bra jobbat 👍👍👍🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 67. Anony Mouse

  Anony MouseMånad sedan

  Vi har alltså importerat lägre kunskapsnivåer i åratal och tror på allvar att vi fortsättningsvis kommer utvecklas. Grattis till alla tankevurpor senaste 40 åren! Ställ globalisterna inför skranket för landsförräderi NU eller redan igår!

 68. stefan svensson

  stefan svenssonMånad sedan

  Ni i SD är såpass stora nu, så ni måste tala med andra människor i tex M eller KD, det måste finnas några i dom partierna som har lite sunt förnuft, ni måste samlas och avsätta regeringen NU, snart är det försent, så för fan få tummen ur- r ven.

 69. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  @Aesthetic Sparkle de kommer säkert o finnas burkor o beställa i nästa ellos katalog. 🤨

 70. stefan svensson

  stefan svenssonMånad sedan

  @Aesthetic Sparkle troligtvis

 71. Aesthetic Sparkle

  Aesthetic SparkleMånad sedan

  Om 2 år så har den korrupta regeringen lyckats med sitt uppdrag. Att förvandla Sverige till ett kalifat.

 72. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  Väl talat. 👍👍👍👍👍

 73. Chris_90

  Chris_90Månad sedan

  Svenska ska vara ett absolut krav om man jobbar med människor. Hur ska man kunna kommunicera om man inte kan språket?

 74. Ingrid Arvidsson

  Ingrid ArvidssonMånad sedan

  Pratar du själv bara svenska, det borde alla göra, inte svänga över till engelskan......

 75. Svenne Svensson

  Svenne SvenssonMånad sedan

  Det är dags att lägga ner regionerna och sparka ut de odugliga politikerna och låta deras löner gå till sjuk- och äldrevård!

 76. Kjell Schön

  Kjell SchönMånad sedan

  Bra Svenne håller med dig till 100%.

 77. Ingrid Arvidsson

  Ingrid ArvidssonMånad sedan

  Ojdå, var ska du göra av alla inkompetenta högskoleutbildade tjänstemän? Inte bättre dom.

 78. Gun Kembel

  Gun KembelMånad sedan

  Med en gång, inga utredningar, regeringen o främst Löfven skall ställas inför internationella tribunalen omgående. Löfven måste bestraffas. Gamlingar som vårdas av icke svenskspråkiga icke sjukvårdsutbildad personal. Dom vet ens om hur att tvätta sina händer. Upprörande.

 79. risi BaronGiac

  risi BaronGiacMånad sedan

  OMG 😍💋 💝💖❤️

 80. Svenne Svensson

  Svenne SvenssonMånad sedan

  Det finns inget behov av utlandsfödda analfabeter!

 81. Martin Ericsson

  Martin EricssonMånad sedan

  Hoppas de kommer sköta om Röve'n en dag

 82. Furfag McDeer

  Furfag McDeerMånad sedan

  Nej. Ut.

 83. Tommy Petersen

  Tommy PetersenMånad sedan

  MAN SER VARKEN MED MUNNEN ELLER ÖRON. DET ÄR BRIST PÅ ANGAGEMANG OCH EMPATI

 84. poffa2

  poffa2Månad sedan

  Inavel?

 85. Pepsen Gaming

  Pepsen GamingMånad sedan

  DET ÄR FAKE NEWS DETTA HAR INTE HÄNT

 86. GSS

  GSSMånad sedan

  @Martin Ericsson Nej. Men även en uppkäftig snorunge får väl rösträtt en vacker dag 😂

 87. Pepsen Gaming

  Pepsen GamingMånad sedan

  @Martin Ericsson Nej nära

 88. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  @Pepsen Gaming ja din bild är ju passande, en döskalle. 😄

 89. PeterPengProductions

  PeterPengProductionsMånad sedan

  Du är fake news. Googla: "gefle dagblad vanvård på äldreboende", så hittar du källa på allting från Gefle Dagblad.

 90. Axel E

  Axel EMånad sedan

  @Pepsen Gaming Men jag vill ha läsk!

 91. illa JonatAnto

  illa JonatAntoMånad sedan

  So Nice 💘💘💘💘💘💘

 92. Hans Lindquist

  Hans LindquistMånad sedan

  regeringen skrotade beredskapen i början av -90:talet.Ingen har ens försökt rätta till det,förrän SD sedan 2012 och framåt påpekat de allvarliga bristerna.

 93. maurizio sant

  maurizio santMånad sedan

  Analfabetism. Importen fortsätter.

 94. maurizio sant

  maurizio santMånad sedan

  @jonne Westerlund Analfabeter anställer analfabeter.

 95. jonne Westerlund

  jonne WesterlundMånad sedan

  Ja, den fortsätter. Dock är den inte påtvingande kommuner att anställa! Att kommuner anställer är inte analfabeternas fel.

 96. Rapalaron

  RapalaronMånad sedan

  Men hur fan kan de jobba på äldrebo när de inte ens kan skriva sitt eget namn.

 97. Styliten

  StylitenMånad sedan

  @Pepsen Gaming Har du kollat? Det tillhör grundläggande allmänbildning att känna till. Den mest kända hette Symeon.

 98. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  @Pepsen Gaming sorgligare är ju att du inte är inlåst på dårhus. 😒

 99. Pepsen Gaming

  Pepsen GamingMånad sedan

  @Pär Högbom Att du blir arg för inget är fan sorligt

 100. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  @Pepsen Gaming ja, men ditt är ju klockrent va. Jävla helidiot. 😡

 101. Pepsen Gaming

  Pepsen GamingMånad sedan

  @Styliten Ditt namn är obegripligt

 102. helena Ridwall

  helena RidwallMånad sedan

  Det får vara nog nu! Kan man inte svenska ska man inte jobba med människor! Den här regeringen ska ställas inför rätta!🤬

 103. Julius Tomt

  Julius TomtMånad sedan

  Blir så här när inga krav får ställas . Utvecklingen går allt snabbare baklänges. Vi kommer sluta som på 600-talet.

 104. jonne Westerlund

  jonne WesterlundMånad sedan

  Det är inte de anställdas fel att de inte kan svenska. Det är ett systemfel att den som anställer tror att kvantitet kan jämställas med kvalitet.

 105. Inga-Lill Karlsson

  Inga-Lill KarlssonMånad sedan

  Ja,precis..Det är tydligen inte noga med våra äldre..som byggt upp landet.Allt detta kommer ifrån regeringen.För att visa att alla invandrare fått jobb.

 106. Kjell Schön

  Kjell SchönMånad sedan

  Och skicka hem analfabeterna nu.

 107. Qajjan

  QajjanMånad sedan

  Låter ju inte så troligt att det skulle finnas ett samband mellan språkkunskaper och nonchalans. Det är snarare någon form av empatistörning som gör att vissa personer som är klart olämpliga ändå tar dessa jobb. Det är fruktansvärt att våra gamla och sjuka ska behandlas på det här sättet. Anställ kompetenta vårdare och sköterskor.

 108. Inga-Lill Karlsson

  Inga-Lill KarlssonMånad sedan

  @Ingrid Arvidsson 👍👍👍💯💯💯💯🤨🤨🤨

 109. Ingrid Arvidsson

  Ingrid ArvidssonMånad sedan

  Jag anser att hemspråksunderviningen och sfi ska bort. De som kommer hit ska ha pengar själva att försörja sig med i 6 månader. På den tiden ska de söka in själva på skolor och bara tala svenska. Dvs inga tolkar. Detta är vad jag bemöts av i deras länder. Jag ska själv söka arbete. Kan jag åka till sudan, afganistan.... och få arbete? Utan språk eller skola? Efter 6 månader om jag inte lyckats få jobb eller kommit in på skola då åker jag hem. Så var det i London.... åka hem. Dom får ta det, det får alla göra. De flesta 90% har lärt en del svenska innan de kommer, förvånad? Trodde väl det. Men sedan tror dessa att de ska känna sig som med en buthler, när de är nödda att ha tolk. Är det en rättighet att ha tolk? De flesta förvränger svenskan, så ni kommer inte tro vad det har översatts till. Jag säger bara, hej på er lögnare.

 110. Pete Rollins

  Pete RollinsMånad sedan

  Dålig!!!!??? INGEN Svenska är den Feministiska regeringens plan för oss Svenskar!!!!!! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 111. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth NybergMånad sedan

  Denna regering vill islamisera Sverige, då S har nära samarbete med radikala islamister och överenskommelse med SMR att kvotera in islamister i riksdag, kommuner och landsting, så de vill väl att vi skall lära oss arabiska istället för att invandrare skall lära sig svenska. Läs nedan. newsvoice.se/2018/08/socialdemokraterna-islamifiera-sverige/

 112. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  @Pepsen Gaming hur kan du påstå de. 🤔

 113. Furfag McDeer

  Furfag McDeerMånad sedan

  @Pepsen Gaming Far åt helvete.

 114. Pepsen Gaming

  Pepsen GamingMånad sedan

  Men ta det lungt det är fake news