Oscar Sjöstedt presenterar en budget för välfärd och trygghet

Kommentarer

 1. igatso

  igatso11 dagar sedan

  S och MP har förstört Sverige med lögner och svek bara för att göra sin egen plånbok större plus dem har utnyttjat Sverige budget till eget behov.

 2. fuckedupswede

  fuckedupswede12 dagar sedan

  Återinför tjänstemanna ansvaret och inför folkomröstning om beslut som berör folket direkt, då kanske politiker skulle tänka två gånger innan dom agerar. Psst psst Steffe ditt svetspucko

 3. Logic

  Logic12 dagar sedan

  SD och deras politik räcker inte gott folk. Minska invandringen samt frivillig återvandring? Det behövs totalstopp samt ÅTERVANDRING. Annars kommer det bara bli värre och värre...

 4. Gunbritt Franson

  Gunbritt Franson13 dagar sedan

  ,

 5. Mari Bjernland

  Mari Bjernland13 dagar sedan

  ⚘🧚‍♂️🌟🕊😔🌅🤲❣

 6. Max Magnusson

  Max Magnusson13 dagar sedan

  hoppas ni spenderar på genetisk modiferade kattflickor

 7. Filippin Guiden

  Filippin Guiden13 dagar sedan

  Det kan ju låta jättefint att man bara sådär ska dela ut 10000kr. Men om man kopplar in sina hjärnceller så inser man att vi som skattebetalare kommer att få betala tillbaka det här tre gånger om. Det vi kan vara säkra på är att det inte kommer att drabba utdelarna av pengarna.

 8. Ingrid Arvidsson

  Ingrid Arvidsson14 dagar sedan

  Att folk släpps ut från fängelser i afrikanska och arabiska fängelser kanske förvånar folk i väst? Men så är det, mot löftet att de inte ska återvända. I dessa lägen hjälper inte återvandring? Titta på IS stora fängelse i Syrien. Där våra utrikes politiker ska få ut, dvs att åter igen släppa ut från fängelser, barnen ur deras fängelser. Amazing. Är detta vad FN rekommenderar via barnkonventionen. Tala om min skuld i det hela? Varför ska jag stå ut med moraliskt dysfunktionella människor, med en potensial upphöjt till 10. Och sedan skylla på att dessa skulle rädda, ex.vis Gävleborgs sysselsättning. Dessa människor kan ju inte rädda sina egna liv i deras korrupta länder. Räddas från sina rötter och utbildningar som aldrig blir av. Åren går. 60 år av bidrag från Sverige. Skulle ju vara deras räddning. Rätt eller fel? Hur låter detta? Nu ska inget parti i politiken ta ansvar för vad tidigare statsministrar har ställt till med. FEL! När vi fortfarande får ta konsekvenser från franska revolutionen. Kan jag bara säga att vi inte sett slutet av den ännu.

 9. Fredrik Olsson

  Fredrik Olsson14 dagar sedan

  VINNER SD SÅ FLYTTAR JAG HEM TILL SVERIGE IGEN INOM 8 ÅR, DET KAN JAG LOVA! Färdiglekt i leklådan nu för attans! Ut med sossarna och mjäkeriet, styr upp polis och rättsväsende (men legalisera förihelvete cannabis nu..)

 10. walter Wit

  walter Wit14 dagar sedan

  Perfekt! Då många inte tänker länge än egen plånbok,ser bara till det som gagnae en själv och inte landet. Nu fångar man upp bra många av dom. Smart drag av SD👌

 11. Anders Hoel

  Anders Hoel14 dagar sedan

  5000kr till varje barn, vem är det som har många barn i Sverige? Tycker det påminner om arbetskraftsinvandring. Poliser, vem ska betala dom, de fåtal arbetare som finns kvar i landet? Om det är runt 1,3 milj som får lön från skatten. Lägg där till antalet miljoner jobb på kontor som finns i företag. Lägg där till antal miljoner bidragstagare. Hur många arbetare finns kvar av den arbetsföra befolkningen som försörjer det här eländet.

 12. jenny andén norman

  jenny andén norman14 dagar sedan

  men ska folk inom politik och kungen oxå få 10.000? tjänar man mer än 50.000 efter skatt har man väl så det räcker iaf ?

 13. Göran Sandström

  Göran Sandström14 dagar sedan

  Sölvesborg kommun går mycket bra.......

 14. Jonas löv Vloggar

  Jonas löv Vloggar12 dagar sedan

  @Göran Sandström - Det var härligt att höra :) länka de.

 15. Burt Gnejs

  Burt Gnejs14 dagar sedan

  Sossar 2.0

 16. Mattan777

  Mattan77714 dagar sedan

  SD är en del av den djupa staten. Skapat för att vilseleda dig.

 17. Anna Falck

  Anna Falck12 dagar sedan

  Intressant är alt för Sverige det också.

 18. walter Wit

  walter Wit14 dagar sedan

  Foliehatt!

 19. christer rohdin

  christer rohdin14 dagar sedan

  SD är bästa parti i Sverige som bäst kan lösa dom stora problem som finns i stat och kommun. Den regering som vi har nu verkar inte bry sig utan betalar flera miljarder kronor i månaden till bidrag och till utlandet i Ulandsjälp och till klimat påhittet dom är ena riktigt stora Nötter 🥜

 20. Epic Salza

  Epic Salza15 dagar sedan

  Varför har SD gamla gubbar som badar nakna på stängda pooler? Och varför är det alltid rasister som kommer till ert parti? Är man sverigedemokrat kommer man nog inte till himmeln. Skyll er själva

 21. Lars Jansson

  Lars Jansson14 dagar sedan

  @Epic Salza Och vad säger du om sossarna då som före och under kriget var nazist vänliga samt mätte skallar långt in på 50-talet på folk för att upprätthålla en "homogen ras" . Är det inte känt hos dig.

 22. Epic Salza

  Epic Salza14 dagar sedan

  @KnowledgeHunter skillnaden är att ni är det enda partiet som är rasister från grunden. Och det finns betydligt fler rasister hos er än i något annat parti. Sluta svamla och säg som det är, ni vill ha ett vitt sverige mer eller mindre

 23. KnowledgeHunter

  KnowledgeHunter14 dagar sedan

  rasister finns även i andra partier. Det är ganska många i S och M som bor i sina helt vita kvarter fria från mussar och invandrare. Bara för SD fått en så hård stämpel betyder det inte att rasister finns i andra partier.

 24. Swede

  Swede15 dagar sedan

  Men svennar är mest intresserade att ha huvudet i sanden! Sju steg bakåt o ett fram, sedan kanske några "lagomt" sidleds igen, sedan i diket......o så fram med flaskan..... för att bedöva ångesten Sååååå varför inte... pengarna kommer ändå tillbaka genom Systembolaget. ;-)

 25. Yandi Cocaxtl

  Yandi Cocaxtl15 dagar sedan

  Hur vore det med att motionera om en grundlagsändring för ett förbud för privata vinstintressen att skapa det lagliga betalningsmedlet som räntebelastad skuld?! Hur vore det om SD kunde motionera om att förstatliga telecominfrastrukturen och säkerställa att Riksbanken hade sitt egna kontoöverföringssystem istället för som nu låta privata vinstintressen ha monopol på detta!

 26. Percy

  Percy15 dagar sedan

  Den bästa budgeten måste naturligtvis vara UTVANDRING!

 27. Kojak

  Kojak14 dagar sedan

  Linda Bengtsson Det kommer att komma

 28. Eilert Björkman

  Eilert Björkman15 dagar sedan

  UTOPIA: Slopa alla bidrag till hushållen och ersätt dem med medborgarlön, Denna skall täcka kostnaderna för acceptabel bostad, mat, kläder o.s.v.

 29. Kalle

  Kalle14 dagar sedan

  @Eilert Björkman Vad är en acceptabel standard?

 30. Eilert Björkman

  Eilert Björkman14 dagar sedan

  @Kalle UTOPIA: Medborgarlönen skall vara så stor att man kan överleva med en acceptabel standard. Den skall alltså ersätta de social- och bostadsbidrag etc, som betalas ut i dag. Att man inte skall få någon fallskärm om man misskött sig så grovt att man får sparken är självklart.

 31. Kalle

  Kalle14 dagar sedan

  @Eilert Björkman Varför då ge så mycket att man kan vara hemma om dagarna och pyssla med hobbys eller vara hemmafru? Stor skillnad på att kunna överleva på vad man får och leva på det. Problemet är att det inte finns något samarbete mellan myndigheter eller någon särskild avdelning som sysslar specifikt med fuskare i större skala. Korten måste vara mer öppna så att allmänheten kan granska vad kommunerna egentligen pysslar med. Sedan ska man ju självklart införa tjänstemannaansvar på riktigt där man åker i fängelse och inte får någon fallskärm om man misskött sig grovt.

 32. Eilert Björkman

  Eilert Björkman14 dagar sedan

  @Kalle UTPIA: Du försörjer redan alla som får barnbidrag, grundpension, arbetslöshetsunderstöd, bostadsbidrag, socialbidrag o.s.v. Dessutom mängder av statliga, regionala och kommunala tjänstemän för att inte nämna alla fuskare.

 33. Kalle

  Kalle14 dagar sedan

  Varför ska jag jobba så att andra friska arbetsföra människor ska kunna vara hemma och leva på vad jag arbetar in? Jag vill inte försörja någon "man" som inte vuxit upp så att denne kan gå hemma om dagarna och spela eller kolla på serier som exempel. Det är fan ingen rättighet att leva på andra människor. Vill man inte göra rätt för sig så får man gå på gatorna eller tvingas till arbete för brödfödan ärligt talat. Inte heller vill jag försörja någon hemmafru för en annan man.

 34. P J

  P J15 dagar sedan

  Om man är hos kronofogden, kommer dessa eventuella 10000SEK hamna hos dem direkt? Då dessa går via skattekontot.

 35. walter Wit

  walter Wit14 dagar sedan

  Ja det vore perfekt.👍 Har lite peninga att kräva av fölk genom kronofogden . Så detta kan bli en jackpott👌

 36. Joe CK

  Joe CK14 dagar sedan

  Har tänkt samma sak! Det är ju orealistiskt, om inte kf blir nollställd.

 37. GT Johnson

  GT Johnson15 dagar sedan

  Ut med Löfven!

 38. Daniel Johansson

  Daniel Johansson15 dagar sedan

  Ut med Löfven - in med Åkesson som statsminister!

 39. maurizio sant

  maurizio sant15 dagar sedan

  Det som är bra för sverige är pest för 7k.

 40. Sonja Jonasson

  Sonja Jonasson15 dagar sedan

  SD framstår bara än mer som regeringens parhäst. Pengar räddar oss inte från importerade ligister. Ni är korkade.

 41. Onryo

  Onryo14 dagar sedan

  @Adrian Ducros Hansson Egentligen handlar allting om migrationspolitik. Ge mig ett problem i Sverige idag och jag kan utan några större problem koppla det till migration/invandring. Det är egentligen meningslöst att försöka lösa några problem genom att så kallat angripa 'symptomen på själva sjukdomen'.

 42. Adrian Ducros Hansson

  Adrian Ducros Hansson14 dagar sedan

  @Sonja Jonasson Det handlar om att stimulera ekonomin inte om att erövra gatan. Du blandar ihop två vitt skilda ting. Jag påstår dock inte att förslaget varken är bra eller dåligt.

 43. Sonja Jonasson

  Sonja Jonasson14 dagar sedan

  @Adrian Ducros Hansson Vi behöver inga pengar när vi inte kan beträda våra gator. Röstfiske. Lågt att använda pandemin för sin överlevnad i Riksdagen

 44. Adrian Ducros Hansson

  Adrian Ducros Hansson15 dagar sedan

  Vem är korkad? Detta inlägg handlar om ekonomiska budgetförslag och inte migrationspolitik.

 45. Jonas Ejenberg

  Jonas Ejenberg15 dagar sedan

  Det är bättre att de använder pengarna till att chartra 50% av SAS och FinAirs luftflotta och samarbeta med övriga Norden om att dagligen fylla varje plan med människor som uppfattas som att de längtar hem. Samtliga ambassader och konsulat bör förstärkas med personal i de regioner som människorna förflyttas till.

 46. fred wallinder

  fred wallinder15 dagar sedan

  10k är en månadshyra. Mycket snack för ingenting, samtidigt som miljarder slösas bort på FN, EU och massinvandring av klanbrottslingar.

 47. My2CΞnts

  My2CΞnts13 dagar sedan

  10k per skalle, inte per hushåll. Men visst är du singel och bor själv så blir det ju bara 10k. Å andra sidan att praktiskt taget få hyran betald en månad så har du ju 10k mer i fickan. Jag bor i USA och här fick vi $1200 (ca 10700kr) per skalle för 3 månader sen. De har jag fortfarande glädje av när det krisar i form av oväntade utgifter osv. Men visst... annars har du rätt. Swexit-omröstning bör ske, och sen bör man chartra plan för massdeportering och återvandring av de som inte ska vara här. Då slår man två flugor i en smäll. Spara svenskarna miljontals skatte-kronor på lång sikt, och räddar våra krisande flygbolag.

 48. Berith Engström

  Berith Engström15 dagar sedan

  Sveriges regering har skuldsatt Låginkomsttagarna redan för lång framtid Som en förlust och värdeminskningar på lön och svenska kronans värdeminskning Se till att vi får mer pengar över Nu betalar en löntagare exakt 73 % moms och skatt ! 10000 ärlånade

 49. Sonja Jonasson

  Sonja Jonasson14 dagar sedan

  Den ekvationen fattar inte SD:s "ekonom" eller bryr sej om. Dom ska sitta i riksdagen TILL VARJE PRIS!!!!!!!!!

 50. Barbro Holm

  Barbro Holm15 dagar sedan

  Du är så härlig Oscar du förklarar så att vanligt folk förstår!!👍👍👍👏👏🇸🇪

 51. Fredrik Svantesson

  Fredrik Svantesson15 dagar sedan

  publicera länk till budgetförslaget i beskrivningen av videon! :)

 52. Barbro Holm

  Barbro Holm15 dagar sedan

  👏👏👏👏👍👍❤️🇸🇪

 53. Tony Gorschek

  Tony Gorschek15 dagar sedan

  En lösning på skuldsättning? Dra in bistånd under tiden! Vi lånar pengar samt tar pengar från satsningar och välfärd i sverige för att ge pengar till andra. Det är sjukt. En mer rimlig modell. Folkomrösta om % av budget för bistånd max. Samt att bistånd ENDAST utgår om vi går plus. Samma argument för vårt ”bistånd” till EU där vi innan krisen var STÖRST nettoBETALARE till EU. Nu blir detta enormt mkt mer givet regeringens vekhet i förhandlingar. EU inbetalningar och bistånd hade mao täckt alla dessa ”satsningar”. Fundera på det.

 54. Daniel Johansson

  Daniel Johansson15 dagar sedan

  Staten ska bevaras för staten behövs så vi kan, i kraft av våldsmomopol försvara nationen från inre och yttre hot, men staten ska dock inte lägga sig i ekonomin, det är marknaden, alltså företag & hushåll är bäst på att hantera nationell ekonomi!

 55. Tony Gorschek

  Tony Gorschek15 dagar sedan

  Daniel Johansson Helt rätt tänkt. Uppskattar vidare ett svar. Inte ofta politiker känner sig manade att bry sig så det uppskattas verkligen. En annan tanke dock. Politiker och staten bör inte syssla med annat än kärnuppgifter. Varför inte ta bort allt statligt bistånd och göra personliga donationer till biståndsfonder avdragsgilla? Det ni föreslår är inrätt riktning men hela systemet är felaktigt.

 56. Daniel Johansson

  Daniel Johansson15 dagar sedan

  Vi har redan funderat. Vi föreslår en kraftigt sänkt biståndsbudget till 0,5% som blir en rejäl sänkning av det svenska biståndet med minst 20 miljarder kronor per år. Så med vår biståndspolitik så skulle biståndet sänkas med 20 miljarder om året. Moderaterna vill sänka biståndet till 0,7% vilket vi var överens & ville samma sak som då skulle bli en sänkning med 16 miljarder, men nu går vi längre & vill sänka biståndsbudgeten till 0,5% & det skulle då sänkas med 20 miljarder svenska kronor om året. Vi vill kraftigt sänka biståndet!

 57. Tony Gorschek

  Tony Gorschek15 dagar sedan

  Kanske använda rätt termer? Der handlar om att ta bort skatter i liten utsträckning. Det är inte ”tillskott”. Ni tar mindre pengar än ni brukar. Som vanligt är det de som jobbar och skattar som betalar allt. Missförstå mig rätt. Denna budget är bättre (mindre dålig) än regeringens. Det är bra. Attityden är fel av ALLA politiker.

 58. Creative Garden

  Creative Garden15 dagar sedan

  👍

 59. darknessviking

  darknessviking15 dagar sedan

  i know all the parties have to do this, but its useless since the S and the others wont let sd be in charge of everything

 60. NWO ARCHAEOLOGY

  NWO ARCHAEOLOGY15 dagar sedan

  Det är nog bra mycket klokare att göra såhär än att kasta 500 miljarder på olika bolag. För de flesta pratar man nog om en ett års köpskraft i det som kan läggas på annat än det basala, och troligen använt på en månad. Vilken marknadsboost.

 61. Göran Sandström

  Göran Sandström15 dagar sedan

  Hade löven någon skam i sig skulle han tagit repet.... Nej ut nu.

 62. walter Wit

  walter Wit14 dagar sedan

  Han har ju inte ens en egen skugga

 63. brandmannen mans

  brandmannen mans15 dagar sedan

  Jag älskar fan förslaget med 10 000 kr till varje svensk medborgare. Det kommer verkligen hjälpa dem som har permiterats, förlorat jobbet eller studerar. Om budgeten inte går igenom, kommer SD då lägga just det förslaget som en enskild motion?

 64. Kojak

  Kojak13 dagar sedan

  Peter Byström han är inne på sin andra runda Det är 4 + 4. Inte fullt 8 år än Det blir det om han lyckas hålla sig kvar till 2022

 65. Peter Byström

  Peter Byström13 dagar sedan

  Alltså Stefan löven

 66. Peter Byström

  Peter Byström13 dagar sedan

  @Kojak han har dessutom snart sittat i 20 år snart som statsminister nu är de 8 snart 10 år

 67. Kojak

  Kojak13 dagar sedan

  Filippin Guiden Vi får se om Nesara/Gesara införs hur det blir då

 68. Filippin Guiden

  Filippin Guiden13 dagar sedan

  Kojak nä precis. Det verkar som om folk inte fattar det.

 69. Lyzet Wallin

  Lyzet Wallin15 dagar sedan

  👍👍💯🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 70. Username

  Username15 dagar sedan

  När tänker Sverigedemokraterna uttala sig om vilka som äger regeringen? När tänker Sverigedemokraterna ta ställning till att dränera det Svenska träsket? När tänker Sverigedemokraterna adressera den Svenska korruptionen?

 71. Eric Kamov

  Eric Kamov14 dagar sedan

  @FrossTheBoss: *_Exakt!_*

 72. FrossTheBoss

  FrossTheBoss14 dagar sedan

  Bra skrivet Barbro. Du gjorde verkligen tiden jag tog att läsa denna tråd värd mödan

 73. FrossTheBoss

  FrossTheBoss14 dagar sedan

  Tänka sig vara en person som skryter om att ha slösat bort 35 år och många tusentals timmar på att lyssna på politiker debatter och 'följt' politiken i Sverige, EU och USA. Jag skulle faen ha blivit hjärnslö efter att ha utsatt mig själv för sådan meningslös tortyr så länge. Hela politik och politiker systemet är bara ett stort teaterspel. Den riktiga makten ligger hos dom som kontrollerar pengarna och det är inte någon statsminister eller president inte ens staten som gör...

 74. Username

  Username14 dagar sedan

  @VIDEOsverigeNU Soros håller redan på att bli avslöjad i USA. Fox news har tagit upp hur han finansierar ANTIFA, etc. Alternativmedia i Sverige borde fokusera lite mer på att exponera bankiren i Jönssonligan, if you know what i mean. Soros är bara en lakej.

 75. Barbro

  Barbro14 dagar sedan

  @Peo Fr Klicka på Username: s kanal. Av inläggen som jag kan se har personen ett antal inlägg/kommentarer som alla är extremt koncisa och konkreta. Ingen wall of text utan frågeställningar och konstateranden som inte någonstans är verklighetsfrånvända eller innehåller "ickefakta". Du får ge mig konkreta exempel på när personen sprider dynga.

 76. Boom Chakalaka

  Boom Chakalaka15 dagar sedan

  👏🏻🇸🇪🇸🇪🇸🇪