Ann-Christine From Utterstedt: Människor dör för att de inte får vård

Ann-Christine From Utterstedt i interpellationsdebatt mot Lena Hallengren.
Skriftlig fråga:
Drygt 2 840 av de närmare 80 000 personer som bor på särskilda boenden har avlidit i covid-19, enligt Socialstyrelsen siffror från den 16 november 2020. I jämförelse med våra nordiska grannländer är Sverige helt unikt i antalet dödsfall.
Branschorganisationen Vårdföretagarna skriver i en rapport att Sverige har saknat en strategi för att skydda de allra sköraste från pandemin på landets äldreboenden. De riktar hård kritik mot framför allt Folkhälsomyndigheten för att inte ha givit äldreomsorgen tillräckligt stöd.
I rapporten pekar man på att de rekommendationer och riktlinjer som infördes under den initiala utbredningen av pandemin riktade sig till vården på sjukhusen, medan man inte tog hänsyn till förhållandena på äldreboenden. Skyddsutrustningen fördelades de första veckorna till sjukvården medan omsorgen fick klara sig utan.
Efter ädelreformens förändring av äldreomsorgen har den medicinska kunskapen på äldreboenden och inom hemtjänsten i stort sett förlorats. För att kunna hantera pandemins utbredning inom äldreomsorgen hade särskilda åtgärder krävts.
Ansvaret för vården på de särskilda boendena är delat. Äldreomsorgen är kommunens huvudansvar. Sjuksköterskor och undersköterskor är anställda av kommunen, och det är regionerna som ansvarar för läkarinsatserna, vilka regleras i samverkansavtal med kommunerna. Ansvaret för säkerhet och kvalitet i fråga om den vård som bedrivs på de särskilda boendena ligger på kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska.
IVO:s senaste granskning visar att den medicinska kompetensen inom den kommunala äldrevården är underdimensionerad och nedprioriterad. Det har konstaterats att många covid-19-patienter på äldreboenden inte har fått någon individuell läkarbedömning, tvärtom har bedömning av vårdbehov ofta tagits enligt generella riktlinjer. Detta är inte förenligt med hälso- och sjukvårdslagen som är tydlig med att alla har rätt till en individuell medicinsk bedömning.
I en tidigare interpellationsdebatt har Hallengren hänvisat till att hon vill avvakta vad de olika granskningarna visar innan hon drar några slutsatser. Nu har IVO i sin granskning konstaterat att bristerna inom äldreomsorgen är allvarliga och att enskilda covid-19-patienter inte fått den individuella medicinska bedömning de haft rätt till.
Med anledning av detta vill jag fråga socialminister Lena Hallengren:
Håller ministern med om att det har saknats en strategi för de äldre på landets äldreboenden?
Anser ministern att regionerna ensamma ska hållas ansvariga för misslyckandet med att skydda våra sköraste på landets äldreboenden?
Hur kommer ministern att agera för att säkerställa att även våra äldre ges den individuella medicinska bedömningen de har rätt till?
Hur avser ministern att åtgärda de stora brister som under pandemins utbredning påvisats inom äldreomsorgen?
Anser regeringen att det finns systemfel som behöver rättas till inom äldreomsorgen?

Kommentarer

 1. Daniel Dahlström

  Daniel Dahlström14 dagar sedan

  Regeringen ska avgå direkt, vi måste ha en ny regering omg

 2. Micke Eriksson

  Micke ErikssonMånad sedan

  "Att ta ansvar,är att agera " 😱😵 Inte undra på att Sverige ser ut som de gör,,, Se till att hjärnan är påkopplad innan käften öppnar sig,,,

 3. Kurt Manninen

  Kurt ManninenMånad sedan

  Sosse gjuub

 4. Kurt Manninen

  Kurt ManninenMånad sedan

  Sossarna ljuger och skyller ifrån sig alltid. Det dör patienter för att sossarnas älsklingar skiter i att sköta hygienen.

 5. Susanne Rydvald

  Susanne RydvaldMånad sedan

  Hallengren är ganska nervös, rösten låter gäll och hysterisk, JAG UNDRAR VAD DET ÄR MED HENNE ???

 6. Berith Engström

  Berith EngströmMånad sedan

  Vi Dör OK hon erkänner att regeringen inte vet ett dugg om vad som händer Ett långt plågsamt meningslöst tal.Kom och lägg er vid sidan Ingen Bryr sig längre Det kan gå många timmar innan någon hör av sig Ibland flera dagar Vi får betala flera tusen till hemtjänsten äldreomsorgs avgift Det är många av oss äldre som nu bara försvinner En fruktansvärd känsla Är det så vi skall dö på 70 åringen

 7. R T

  R TMånad sedan

  Den største krisen i modern tid er islamisering av Norden 😭

 8. MVM Hans Olsson

  MVM Hans OlssonMånad sedan

  Förbannade Satkärring bara skyller ifrån sig. Byt regering NU!!!!

 9. Antakaran

  AntakaranMånad sedan

  6:15 struktuella förändringar... ska ni sätta in dödsängeln Eliasson igen?

 10. Hans Lindahl

  Hans LindahlMånad sedan

  Magnus Karlsson SDs Ideolog har ju vurmat för Donald Trump som ett föredöme för Sverige. www.expressen.se/nyheter/trump-hanar-dod-man-igen/ Hur kan man ha Trump som ett föredöme. Han beter sig vedervärdigt. Alla ni SD supportrar som hela tiden skriver nedsättande och smädar folk tycker ni verkligen att det är OK med Trumps alla äckliga uttalanden. Ni klagar och klagar på regering och andra som inte är som ni. Det är bara att läsa vad ni spyr ur er. Har ni inget annat att komma med så är det dåligt. Det är väl SDs politik som eggar er och som gör att ni uppför er på samma vedervärdiga sätt som Trump. Han snackar om Patriotism. McCain var en riktig Patriot och rättskaffens man. Trump gjorde allt han kunde för att slippa militärtjänst som den fegis han är. Han blev dömd som Oduglig till militärtjänst. Men prata skit om alla de amerikaner som förlorat sina liv i militärtjänst och att kalla dom för Loosers är äckligt. Så länge SD aldrig utfört något av värde eller behövt ta ansvar för någonting i Sverige skall ni sluta kalla er för Patrioter. Ni är inte värda det.

 11. Fredrik Radsby

  Fredrik RadsbyMånad sedan

  Ja gott folk.. Livet & framtiden handlar om val.. Vi ser idag början på de resultat av förd politik de senaste 30åren..Vi vadar idag i dyrbar politisk känslo dynga som kostat oss hela landets beredskap och utveckling.. Ökat kriminaliteten lavin artat där kvinnor och barn är dom som får ta skott för politiskt okunnighet & flum vurm.. Miljoner i bidrag till islamister??? Och se stoppas inte???? Helt galet..lägger ner kärnkraft och satsar på subvitonerade vindflöjen? Som är miljöbomber.. Kalhyggen och djur och fågeldöd.. Och de är när de är i bruk.. Inte går fel.. EL & batteri är framtiden och man tar bort den säkraste och miljövänligaste källan? Alla kategorier.. Men inte svårare än så att: Man får vad man röstar på.. Snart är de val.

 12. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Varför är här så många gamla gubbar? Ni ska inte vara på youtube. Det är till för ungdommar

 13. maurizio sant

  maurizio santMånad sedan

  Utterstedt allvarligt.😳 Löfvens bästa eu sjukvård gällde inte sverige. 2022 går han till val med detta måntro??

 14. Doris Johansson

  Doris JohanssonMånad sedan

  Inkompetent regering 👎👎👎👎👎👎

 15. Anders Gullberg

  Anders GullbergMånad sedan

  Människor dör oavsett, men det är fel att förnekar personer till vård. Lika gäller det för djuren. Fast det är klart...vi människor är också djur. Vi är farsot som sprider sjukdomar med att röra på oss. Nu ställs även in barnoperationer på grund av corona kris i Sverige. Tack vare regeringen och FHM med deras förslappade restriktioner!

 16. Linda Åkerlund

  Linda ÅkerlundMånad sedan

  Är Lena Hallengren och Annie Lööf tvillingar? De måste väl åtminstone vara systrar?

 17. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Vi ska ha mer invandring

 18. Tuco Benedicto Ramirez

  Tuco Benedicto RamirezMånad sedan

  Dera har ju givet alla aldershem til nyanlanda islamister, som ankommer dagligen. Samma om der var stengd pga corona, så kommer dom med diplomatpost varje vecka kunne det se ut som.

 19. Andreas Björk

  Andreas BjörkMånad sedan

  Hon som är socialminister borde avgå! Tegnell borde absolut avgå! Han har ju misslyckats totalt! SKÄMMS!! Men som vanligt ska alltid sossarna slingra sig som ormar. O folk dör, men ansvar. Det vågar dem inte ta. KRÄK är dem hela bunten! SD2022

 20. Aleexander G

  Aleexander GMånad sedan

  stoppa PANDEMILAGEN FÖRHELVETE!!! pcr testen är helt odugliga enligt bland annat mannen som uppfann PCR testen Kary Mullis & är väl dokumenterat över världen, han fick sedan nobelpris för PCR testen 1993, likaså Portugals regering och läkare etc världen över. Finns även på folkhälsomuyndighetens hemsida men Media skrämmer sönder svenska folket för agenda 2030 som vi MÅSTE STOPPA. setoos.info/name/2JHRnpxzmn6hXmc/video

 21. SWEXIT TV

  SWEXIT TVMånad sedan

  Hon ska avgå nu

 22. annamaria engebretsen

  annamaria engebretsenMånad sedan

  Nej dom vill hellre ta in fler invandrare än ta hand om det som redan finns Fler människor ännu mindre vård

 23. Laszlo TheHun Varhegyi

  Laszlo TheHun VarhegyiMånad sedan

  Hallengren är en häxa! EN ENGÅNG skyller kärringen ifrån sig! Avgå häxa!

 24. Minou Karlsson

  Minou KarlssonMånad sedan

  Så löjligt av myndigheterna att försöka skräddarsy restriktionerna till ytterligheter!! ”mellan vilka klockslag munskydd ska användas” - helt vansinne! Tror de att de är så viktiga att folket lyssnar på såna löjligheter?

 25. Bingo Berra

  Bingo BerraMånad sedan

  Socialstyrelsen ordinerade morfin för folk "i livets slutskede" vilket innefattar ALLA på ålderdomshem. En medicin som stänger av eller kraftigt försvagar andningsreflexen. Detta gör dom med människor som ligger med andnöd... Vad hade ni kallat detta? Oavsett om dom inte ens kan torka sig i röven själva så bör dom få en chans att återhämta sig. Staten valde att avliva dom. Sossarna är högst troligen skyldiga till ett folkmord på äldre... De skyldiga borde få betala för sina brott mot människor som hjälpt dom till makten... Man blir ta mig fan äcklad

 26. Lothar Marunga

  Lothar MarungaMånad sedan

  Tror sossarna är stolta över sin miniförintelse.

 27. Anonymous OPS

  Anonymous OPSMånad sedan

  Sätt dit regeringen istället för att dalta med dem.

 28. roland Nilsson

  roland NilssonMånad sedan

  Ja det har vi hört förut. Tar inget ansvar skyller på alla andra. Den här ansvarslösa politikern är med och styr landet. Sluta pladdra och gör rätt för din astronomiskt höga lön eller avgå(kan ju alltid hoppas:)

 29. Vidar Ulvstig

  Vidar UlvstigMånad sedan

  Lena för helvete hur dum är du egentligen.. tycker du att du inte har nåt ansvar? skyller på SD? dom får ju inte ens vara med,,Lena du är körd det vet du säkert...därför snackar du så jävla mycket skit

 30. Pink Supremacy

  Pink SupremacyMånad sedan

  Jag hade flera bra förslag redan i januari/februari för vad som borde ha gjorts: - Stoppa alla inkommande flyg från Italien, Kina och Iran. - Stoppa all migration tills pandemin är över. - Sätt samtliga resenärer i karantän i 14 dagar tills dess att vi är säkra på att de inte bär på smittan. - Aktivera produktion samt köp in mer skyddsutrustning i ett tidigt skede. - Stänger ner samhället initialt tills dess att vi vet mer. Jag är för ett öppet samhälle men i januari/februari visste vi ingenting om smittan. Inget av ovanstående lyckades regeringen med.

 31. arnarne

  arnarneMånad sedan

  På de äldreboenden där jag varit har jag med egna ögon sett de missförstånd som uppstår mellan de gamla, som inte är vana vid utländska brytningar då det knappast fanns invandrare i Sverige förr, då de försöker prata med varandra. Många gamla försöker inte ens förklara vad det är de vill då de vet att de inte kommer att bli förstådda. Att bestämma att man inte skall behöva kunna kommunicera på Svenska med den man vårdar var rent idiotiskt av S-regeringen!

 32. Bengt Frantzen

  Bengt FrantzenMånad sedan

  Invandrare som skar halsen av sin sambo arbetade inom hemvården. En annan dränkte sin sambo i sitt barns närvaro arbetade också inom hemvården. Hur kan man anställa sådana personer inom hemvården? Det är tydligen inte så noga med dom äldre. Sverigemodellen. Världens bästa äldrevård??

 33. Alicja Rafael

  Alicja RafaelMånad sedan

  Vet ni att folk dö på LSS i Malmö på grund av brist på brist på vård? LSS med psykisk sjuka som har fäll diagnoz? Varför man inte söker ansvariga för detta . Hur ni jobbar där i regeringen ?

 34. Saint

  SaintMånad sedan

  Viktig information om regeringen och landet! Lyssna genast på detta! Regeringen måste avgå. m.soundcloud.com/ulf-bittner/dr-mikael-nordfors-om-who-pandemi-bedrageriet-som-tvingar-sveriges-regering-att-avga-2020-12-17 Ett ”virus” är planterat med planerad effekt att krympa den mest kostsamma befolkningen i världen och det är inget hittipå längre. Och som retur på att hela mänskligheten blir ”chippat” för att indikera sina vaccinerade tillstånd, så är vaccinet enbart en undanmanöver för att knyta alla människor till en och samma bank i ekonomiskt syfte. Övriga människor som inte tillhör den vaccinerade sidan kommer inte få en plats i samhället. Man kommer inte att på laglig väg kunna handla, jobba, gå i skola, utan att tillhöra den ”nya människan” om man inte är vaccinerad. Detta har jag pratat om i många år och försökt varna vänner för i första hand. Många av mina vänner är i chock just nu för att jag berättat om just detta långt innan Corona. Om vi chippas eller om det blir en app/armband/prick i pannan är mindre viktigt. Det kommer bli ett chip med tiden och den forskningen görs av exakt samma människor som föder vaccin jättarna. I början då kommer det givetvis finnas enklare lösning på samma sak. Men det kommer som sagt bli mer och mer åtstramande och effektivt mot mänskligheten i hela världen. Resten blir inte värda kläderna dom har på kroppen.. tro mig! Ni ser det i minimal skala redan nu hur klyftorna vidgas. Utanförskapet blir majoritetens död. Glöm inte att.. Det är väldigt lätt att hålla sig för skratt när världens rikaste män pålyser att det är för mycket folk på jorden.speciellt rädd blir man ju om samma rika människor har hand om både vaccin och virus. Vakna nu svenska folket! VAKNA! Gå in på denna länk och hör själv när beviset radas upp i högsta ort. Det tar bara någon minut. Detta är det största som hänt i vår tids historia och i länken jag bifogar så finns en del av bevisningen.

 35. Margareta Szopa

  Margareta SzopaMånad sedan

  Satsar man på främmande människor som kommer från utanför Sverige 🇸🇪 och väljer bort sin eget folkets bästa

 36. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Usch vad fet du är.

 37. Margareta Szopa

  Margareta SzopaMånad sedan

  Fattigdomen eländet slummen - det dagens socialistiskt Sverige 😥 med aktiv dödshjälp inom äldreomsorgen ...

 38. The Alexander Nickelasson

  The Alexander NickelassonMånad sedan

  Jag såg jimmie åkesson när han gick förbi vid vällingby skolan för två eller tre dagar sen eller 4 nån ting :) SD 2026 2042 2046 👍🇸🇪

 39. Bengt Jonsson

  Bengt JonssonMånad sedan

  Bla bla bla la så låter Hallengren, tyvärr har väl förtroende kontot tagit slut för dej och ingen litar på dej. Det ter sig väldigt konstigt att du frågar oppositionen om råd men har inga själv förutom svammlet med ditt ordbajsande, som vanligt bara betyder : Ingenting....

 40. gtasteffe

  gtasteffeMånad sedan

  10:58 "Om Sverigedemokraterna hade styrt, gud förbjude...". Gud förbjude snarare den där jävla bidragare till förrädare för hela Sveriges dödstal och smittspridning i denna pandemi, som istället bör se sig om i sitt eget hus och inte kasta sten i sitt egna glashus. UT UR REGERINGEN OMEDELBART HALLENGREN, GLÖM INTE TEGNELL.

 41. Jan-Erik Lundberg

  Jan-Erik LundbergMånad sedan

  Hur kan Hallengren kosta på sig ett flin när hon blir konfronterad de brister som orsakat så mycket död i vårt land. En sådan vidrig socialminister. Hur kan svenskar rösta på dessa pajas partier som försöker styra Sverige???

 42. Bengt Frantzen

  Bengt FrantzenMånad sedan

  Hon är f d musiklärare. Man kan inte begära mer av en sådan okvalificerad socialminister. Hon kan spela harpa istället.

 43. Göran Sandström

  Göran SandströmMånad sedan

  Jobbar man inom vården skall man kunna svenska punkt slut...... Livsfarligt med medicin...... Dom skall inför rätta landsförräderi...

 44. emilia bådholm

  emilia bådholmMånad sedan

  Lena Hallengren-hon vara mumlar. Dom vanligt skyller ifrån sig och hackar på SD

 45. sveaplutoner

  sveaplutonerMånad sedan

  varför fattar inte socialdemokraterna att dom har tagit hand om corona helt jävla galet

 46. Stewe Ringgaard

  Stewe RinggaardMånad sedan

  Inget snack om plandemi? sen 2009 när lagen ändrades när en förkylning blev en pandemi? "Big Farma Globalisterna"

 47. Jan Andersson

  Jan AnderssonMånad sedan

  Massmord 2020

 48. Bengt Frantzen

  Bengt FrantzenMånad sedan

  Ättestupan Anno 2020

 49. Janos Arvai

  Janos ArvaiMånad sedan

  Detta fungerade förut nu har man spenderar pengarna på annat därav denna situation.

 50. Lars Johansson

  Lars JohanssonMånad sedan

  Sossarna o regeringen går ut med att vi inte behöver munskydd m.m o rekommenderar palliativ vård med morfin istället inte syrgasför de har svårt med andningen, o nu skyller ni på SD att det inte har nåt att bidra med, i debatten o ni lyssnar inte ens på vad Jimmie Åkesson sa tidigt med munskydd i februari eller nåt annat o sen skyller ni vidare på SD, Regioner & kommuner. Hur kan man rösta på den skitregeringen är för mig en gåta????????. Om du gör det är du delaktig i allt det som sker!

 51. Bato Laklija

  Bato LaklijaMånad sedan

  Sluta nu. Dör mer än dubbelt så många av rökning varje än va som dött av corona. Dom ljuger. Detta e nått helt annat som pågår dom vill ta livet av pensionärerna ta våra friheter göra om det politiska o ekonomiska systemet.googla The Great reset. Davos 2019. Och Agenda 201 mördare är dom. Kämpa emot!!!

 52. Vaksam

  VaksamMånad sedan

  Är man seriös så svarar man med respekt av alla lidanden ock avlidna men självklart skyller såssarna på alla andra !

 53. Mr. Axe

  Mr. AxeMånad sedan

  Satt och väntade på ett svar !!! När kommer det ???

 54. supergeten2

  supergeten2Månad sedan

  Jag har aldrig sett en gödgris så kroniskt sur...

 55. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Din mamma då eller?

 56. Thailand

  ThailandMånad sedan

  Jag håller på denna personen som har skrivit innan mej själv :" DEN HÄR REGERINGEN ÄR JU FÖR FAN HELT VÄRDELÖS. KRÄV DESS AVGÅNG !!!!!! Detta är ett hot mot vår rättigheten att får rätt till sjukvården och att Invandra har för tu till alla sjukvården och vi Svenska ska stå i kö för att få hjälp...NU VILL JAG ATT ALLA SVENSKA SKA GÖRA UPPROP MOT REGERINGEN .

 57. isak69 Lundberg

  isak69 LundbergMånad sedan

  Fy fan vad jag tycker illa om Socialdemokraterna. 🤮

 58. Christer Strid

  Christer StridMånad sedan

  Gå hem sose🤮🇸🇪

 59. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Du är säkert en ensam gammal äcklig gubbe som äter gröt och röstar på SD. Usch.. vad gör du här på youtube?

 60. Jokasjervi

  JokasjerviMånad sedan

  Hallengren e bara där för lönen...

 61. Kenneth Gravem

  Kenneth GravemMånad sedan

  Det finns nedlagda gruvor i landet. Där kan vi plasera de ljugande sosse partiet med medföljande nickedocke partierna.

 62. Michael Andersson

  Michael AnderssonMånad sedan

  7000 de flesta äldre har dött i Sverige och hon babblar på som om inget hänt så fräck så nedvärderande av andra människor så hemsk människosyn

 63. Michael Andersson

  Michael AnderssonMånad sedan

  En så korkad människa hur är det möjligt att bli minister???

 64. Bengt Frantzen

  Bengt FrantzenMånad sedan

  F d musiklärare

 65. Stefan J

  Stefan JMånad sedan

  Varför har regeringen börjat med att bära Svenska flaggan på sina kavajer?

 66. Niamensis

  NiamensisMånad sedan

  Därför att vinna över väljare. Zozzarna anammar SD politik etc för att få röster från de som är osäkra på om de ska rösta på SD. Det är ett taktiskt spel. Vi vet att zozzarna skiter i Sverige och den svenska befolkningen.

 67. viking king

  viking kingMånad sedan

  Ivermektin heter botet.......

 68. viking king

  viking kingMånad sedan

  @Never sniff viagra.....opponera dig mot drakoniska lagar..släng tvn åt helvetet...

 69. viking king

  viking kingMånad sedan

  @never sniff viagra Det finns en medicin som är ofarlig och utan biverkningar som av världens smartaste läkare och professorer kallat mirakel medicin mot covid... Det heter invermektin.dess uppfinnare fick nobelpriset för det1995? Tro ingen utan forska själv...det finns ett klipp på SEtoos ..docktor in us senate..i cant do this anymore...det fick en 75 årig orange gubbe att bli fri från covid på 3 dagar....bill gates som äger WHO tjänar inga pengar om han inte säljer vaccin och munskydd där han har aktier....intressekonflikt? Sic semper tyrannis......

 70. Never Sniff Viagra

  Never Sniff ViagraMånad sedan

  ja vet vad du menar, men utveckla gärna då det är väldigt få som vet vad du skrev

 71. Rambo

  RamboMånad sedan

  Jag röstar på SD men det här är fan inte lätt! Nu har makaronen i Frankrike oxå fått Covid

 72. min vlogg

  min vloggMånad sedan

  sossarna skyller abra i från tar inget ansvar det ända ansvar dom tar är att få hem alla is terrorister

 73. christer rohdin

  christer rohdinMånad sedan

  Det är dags att regeringen avgår, dessa misstag dom gör hela tiden i olika politiska ärenden är bedrövligt. Att hämta hem IS krigare är inte vettigt utav ett demokratiskt land, och att ta emot hur många flyktingar är inte vettigt när det saknas arbeten och bostäder till dem. Stora Nötter 👎🇸🇪

 74. TCougar 1

  TCougar 1Månad sedan

  Det ä WEF (World economic forum) med den eccentriska globalisten Carl Schwab som håller järngrepp om EU och dom länderna som slickar deras r-v för det andra är en en skapad rädsla via deras kontrollerade media med fakade upp schåsade döds tal osv, fejkade på det sättet att inte ta med den enorma folkbeståndsökningen i dödstalen FÖR DÅ då är det ju nämligen lägre dödstal än normalt , det är en skapad uppenbar fejk agenda för att sänka världekonomin , som sido not det skulle heller inte behövas något besöksförbud på äldre boenden istället skulle bättre vård med syrgas dom anställda drar in lika mkt förskylningar o virus som dom för besökare skulle göra samt dom äldre skull emå mkt bättre om dom fick besök , det får va slut med det här tramset nu ! Alla ni partier plaskar i plaskdamm fram och tillbaka , med Sossar o MP har klart i en pinne i rumpan ( eller var det Centerpartiet ?) 😂 sök istället roten till allt skit som pågår , nämligen den frukstansvärda globalist politiken !

 75. Stefan

  StefanMånad sedan

  En dedikerad äldreminister låter ju jättebra, vi behöver verkligen någon som kämpar för äldres rättigheter mer för dom verkar inte va så duktiga att göra det själva. Varför stängde (i januari)/stänger man inte gränserna för nöjesresande? Åker man till vissa länder får man sitta ett par veckor i karantän innan man får gå ut i samhället. Jag skulle vilja se denna ändring framöver i hela flygindustrin och inte bara på grund av Corona, dom är skyldiga till en hel del diverse smittspridning där människor dör samtidigt som dom håvar in pengar. Det är för billigt att flyga, därför att folk inte betalar vad det egentligen kostar.

 76. Berth Dahlgren

  Berth DahlgrenMånad sedan

  Det fanns ju ingen beredskap inget beredskapslagret o Sverige på liknande sätt som i Finland, en regering fick dårpippi och eldade upp det som en gång fanns, nästa regering brydde sig inte om att bygga upp ett nytt trots att den här haft 5 år på sig ingen beredskap i pandomin 1, och imgen i pandomin 2. Jag undrar är ett beredskap lager o Sverige NU under uppbyggnad och var någonstans finns få den.

 77. Artan Gashi

  Artan GashiMånad sedan

  Hon använder ordet ”naturligtvis” men med näbbar&klor kämpar hon annars emot att vi får tillgång till naturens helande örter till folket och istället får massa jävla onödiga kemiska preparat som domnar bort kroppens varningssignaler som är ett rop på tex bristen av dom olika tyvärr kriminaliserade cannabinoiderna och en demonstration på vad man annars lurats att inta. Man bör tillgodose folket med dessa hemopatiska metoder för att kunna fungera bättre och bidra till samhället med inte ro. Inte erbjuda morfin som får alveolerna i lungorna att sluta syresätta blodet och man kan skylla på kullisen Corona. OmG hörde henne säga Gud nu också innan jag hann skriva klart.. Absurt Lena Absurt!

 78. sune stjern

  sune stjernMånad sedan

  Allt gnäll på div webbplatser ändrar inget tyvärr hjälper kanske för stunden, Om svenska folket vill att SVERIGE FÖRBLIR DET SVENSKA FOLKETS LAND!? När detta gäller SVERIGES FRAMTID lyssna till Hans Jensevik på Nix to the Six som har botemedlet på hur man TVINGAR politikerna att lyssna på väljarna ( Röstförluster får politiker att lyssna (podd)! setoos.info/name/sYGtqKp4Yn-glnQ/video jag ber er att lyssna på hela videon som är dryga en timme som kan vara den viktigaste timme som ni spenderat i era liv, och kommer att ge oss makten tillbaka, och framförallt TVINGA dom falska politikerna att makten utgår ifrån SVENSKA FOLKET ABSOLUT ! FÅ JAG BE ER ATT INTE MISSA DET HÄR TACK!.....

 79. Kalle Anka

  Kalle AnkaMånad sedan

  Kalle anka landet sverige , ett stort Gökbo, inget funkar, inte ens polisen klarar av sitt arbete, hur ska Stefan klara sitt, vet ni att Han är en kopia av Åsa nisse, fr Norrland.. Han ska sitta i en lanthandel , o prata skit med bybor, ha ha. Komik.. Skratta inte, gråt folk har lämnat jorden för tidigt... pga av Pajas regeringen.

 80. Ulf Roos

  Ulf RoosMånad sedan

  Jag tror skatan är psykopat. Finns det verkligen svenskar som röstar på s fortfarande?

 81. Niamensis

  NiamensisMånad sedan

  Tyvärr så finns det. En taktik från sossarna är att anamma den populära oppositionens politik för att vinna väljare och sedan göra helt tvärtom vad det gick i val för. Väldigt många är starkt missinformerade från regimen och vågar inte att rösta på något annat är S.

 82. Stefan Sandström

  Stefan SandströmMånad sedan

  Sms:et då, andra länder gjorde det för 8 månader sedan och ni gör det nu. Häpnadsväckande. Jävla diktatur fasoner. Socialdemokraterna fixar vaccin. Vaaaaa, regeringen gör det inte SOSSE galningar.

 83. Hoppe

  HoppeMånad sedan

  Bra SD👍🏻! ...Det är otroligt vanligt tyvärr, att de gamla på äldreboende är...NOLLADE!!!...Snälla SD,, detta är Oerhört viktigt. De äldsta tvingas dö utan läkarvård. En chef som skäller ut personal som tillkallat läkare och ambulans! Det sker i Sverige år 2020!...

 84. Anders L

  Anders LMånad sedan

  www.bitchute.com/video/sSYiA3kUJ0Cm/

 85. Stefan Sandström

  Stefan SandströmMånad sedan

  Regeringen är totalt handfallna, inför andra vågen ,trodde den inte skulle bli så allvarlig fast många larmade. Hjärndöda maktgalna galningar. Fy fan , ni har ju För helvete inte lyckats med något.

 86. Cazy Dude

  Cazy DudeMånad sedan

  STEFAN MÅSTE STÄLLAS INFÖR RÄTTA OCH ANKLAGAS FÖR LAND FÖRRÄDERI

 87. Michael Gripenskans

  Michael GripenskansMånad sedan

  @Pastel Chıko Jag vet det - Men han borde få känna ett folktryck, så starkt att han måste avgå!

 88. Pastel Chıko

  Pastel ChıkoMånad sedan

  @Michael Gripenskans Stefan löfven kommer aldrig att ställas inför rätta.

 89. Michael Gripenskans

  Michael GripenskansMånad sedan

  Man begår Dråp!!! -De måste avgå!

 90. Pastel Chıko

  Pastel ChıkoMånad sedan

  Kommer aldrig att hända

 91. Stefan Sandström

  Stefan SandströmMånad sedan

  Dom äldre på äldreboende får varken syrgas eller näringdropp utan en läkare på distans på telefon och varken ser eller undersökt dom som är sjuka. Utan förbehåll ger dom morfin för att slippa smärtan. För helvete det är då dom slutar och att andas och dör. Din jävla mördare är vad ni är.

 92. Swedish Mansion

  Swedish MansionMånad sedan

  Ta bort alla politiker så kommer Sverige att fungera mycket bättre.

 93. Abo zarr Ghaznawian

  Abo zarr GhaznawianMånad sedan

  Ni kan hålla käften bara vad kan ni göra mot invandringar som har Sven pass jag kan bara flyga om ni babbla för mycket

 94. magnus wettermark

  magnus wettermarkMånad sedan

  Som vanligt. Ingen såg det komma och ingen har något ansvar för något. Ingen vill ta tag i något..patetiska jävla pajaser! AVGÅ alla.

 95. Anders Viking Svensson

  Anders Viking SvenssonMånad sedan

  Blablabla va f-n ställer SD inte misstroendeförklaring mot skatan ???

 96. Erik Åslund

  Erik ÅslundMånad sedan

  Alltid någon annans fel,

 97. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  @Micke petterssom vill du äta fisk?

 98. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Erik vilket töntigt namn haha. Fulbarn

 99. Susann Byman Ruud

  Susann Byman RuudMånad sedan

  Och palliativ vård och överdosering av morfin istället för syrgas är det ni anser våra äldre förtjänar medans dom ruttnar bort av en förkylning helt ensamma!! Fy faan för er! Hela styret måste avgå NU!

 100. Susann Byman Ruud

  Susann Byman RuudMånad sedan

  @Göran Stoor 😂😂 säkert!

 101. Göran Stoor

  Göran StoorMånad sedan

  Datadj ändra till Nyman är det p. reg som orsakar detta också????

 102. Göran Stoor

  Göran StoorMånad sedan

  BRA inlägg Susann Nyman Ruud.

 103. Kenneth Andersson

  Kenneth AnderssonMånad sedan

  Den här regeringen är ju komplett galen och väfdelös. Det bästa tal Löven kan ge landet är att tala om att de avgår och utlysa nyval. Sluta med allt babbel om vacvin som ett underverk mot detta fejk som kallad c. Det här förhärlig vaccin kommer att visa sig vara en katastrof för mänskluhheten inom en snar framtid och vara precis zet "vapen" BG har pratat om. Alla som tillverksr och propagerar går i Mengeles fotspår om att använda människor som försöksoblekt. Ett klart krigsbrott alktså. Politiker världen över måste vara ärluga och sätta ner foten mot denna gigantuska lögn och hjälp för att socialusmen och globalisterna ska förstöra demokratin. Ge alla vaccinförespråkare en injektion under allmänhetens insyn och efter koll att det är samma skit man pumpar i folk. De som vet något om vaccin är eniga om att 5 år minst tar det att få ett säkert vaccin, även med modern teknik. Ge vård i stället till de som behöver för dessa pengar inköp av vaccin kostar. Spåren av vaccinet mot svininfluensan förskräcker, då många ungas liv blev förstörda för alltid. Hallengen är ett av många skämt i vår regering. Borde skickas ut ur regeringen och hem med skämskudde som ressällskap.

 104. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Din mamma är komplett galen

 105. CGG

  CGGMånad sedan

  Hallengren skulle hjälpa till i vården så hon får se hur det ser !! Men det är hon för rädd för!

 106. newman pc

  newman pcMånad sedan

  socialstyrelsen har gett direktiv till läkarna hon bär ansvaret.

 107. newman pc

  newman pcMånad sedan

  Hallengren är en facist som tar kål på dom gamla, bossen för socialafacistdtyrelsen måste bort hon är kriminell, detta är den största skamfläcken i svensk historia, värre än när tyskarna åkte tåget till norge.

 108. Gun Kembel

  Gun KembelMånad sedan

  Ånyo en produkt av sosseskolan undvik till varje pris att erkänna sina fel och sina tillkortakommanden. Vilket motbjudande framträdande av regeringens socialminister.

 109. CGG

  CGGMånad sedan

  S MP och V vill inte annat än att vi ska bort, vi plebejer, adeln vill regera tillsammans med muslimerna! Vill inte fatta att de är körda när muslimerna avsätter dem och inför sharialagar! Det pågår ett lågintensivt krig mot kristendomen, välta gravstenar är bara början till ett kaos utan like, det fattar inte S, MP och V, utan de bara kör på med sin godhetspolitik! Gömmer också allt bakom covid19, så vi inte fattar helt fullt ut vad som sker!

 110. sasse Brasse

  sasse BrasseMånad sedan

  sant

 111. Jörn Weiler

  Jörn WeilerMånad sedan

  Kom med förslag och komma med förslag, för faan regeringen vill ju inte prata med SD, och hon har fortfarande inget ansvar. Vill hon att jag ska köpa en hängsnara före jag hamnar på äldreboende, och javisst bättre det än bli skötat av någon huckla kärring som inte kan förstå eller prata Svenska, och som hatar mig för att jag är en icke muslim. Fy faan vilket land Sverige har blivit.

 112. maurizio sant

  maurizio santMånad sedan

  "Regeringen" Är en skvatt galen lögnfabrik.

 113. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  @maurizio sant mer invandring

 114. maurizio sant

  maurizio santMånad sedan

  @Furballs Nest Då har vi samma mamma.

 115. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Precis som din mamma

 116. maurizio sant

  maurizio santMånad sedan

  @Lars Jensen Valet 2022 ser ut som ett svart hål i rymden.

 117. Lars Jensen

  Lars JensenMånad sedan

  Sverige,RIP

 118. Kojak

  KojakMånad sedan

  Folk DÖR pga att det pågår ett folkmord på Sveriges äldreboenden 🤬‼️‼️ Det dör inte folk av Corona Det dör folk pga att ni ger dom morfin och tar av dom föda. Ni tar livet av människor Både på äldreboenden och i sjukvården 🤬‼️‼️‼️

 119. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Tyst med dig. Vi ska ha fler invandrare och du ska ge dem pengar

 120. Lily Kim Cao

  Lily Kim CaoMånad sedan

  Ja har inget ansvar det är oacceptabelt. Ja ãr bara anställd sa lena spena kiss mellan bena det var därför sen Mona shalin tid folket börja tillverka slidatrapper till folk som ej ville ha en toblerone I arslet

 121. sune stjern

  sune stjernMånad sedan

  Vad tror ni svenska folket CORONA BLUFFEN ! Som håller en hel värld som GISSLAN! Går ut på?! Vad som nu sker är att människors liv slåss i spillror, människors liv krossas världen över! massarbetslöshet ! småföretag hotell restauranger flyg turism och många andra små näringar KOLLAPSAR fullständigt, hur skall folk kunna överhuvudtaget överleva utan inkomster ?! många dör redan nu, ett ökat själv mord inget ovanligt nu ! Vem kommer i slutändan att tjäna på denna i historiens största bedrägeri någonsin i LOCK DOWN. För ett virus mindre farligt än års influensan! Skulle WHO har världens människors hälsa i omtanke?! Och rädda världens människor med ett VACCIN som ej har testats dessutom människor som avlider nu är dom samma som avlider varje år, dom gamla och redan svårt sjuka mycket svaga med dåligt immunförsvar i säsongs influensan! NEJ! VÄRLDENS MAKT ELITEN har en mycket mörk slut agenda planlagd för världsbefolkningen ABSOLUT !....

 122. XD !

  XD !Månad sedan

  O Gud förbjud att du o Sossarna ska få komma i regering igen din satans idiot

 123. Krister Jönsson

  Krister JönssonMånad sedan

  Stå inte och snacka skit Hallengren ni sossar och FHM, har totalt misslyckas som vanligt. 8000 döda i detta lilla land, är för jävligt det är bevis på att ni inte klarar av det, det bästa för Sverige är att ni avgår omedelbart

 124. Christian Hansson

  Christian HanssonMånad sedan

  Om #lenahallengren duckade kulor lika bra som frågor skulle denna debatt se ut som en scen ur the Matrix.

 125. leopold kajtner

  leopold kajtnerMånad sedan

  DET ÄR INTE BARA SPRÅKPROBLEM MÅNGA KAN INTE LÄSA SVENSKA SPRÅKET

 126. Peo Mårtensson

  Peo MårtenssonMånad sedan

  @Furballs Nest Haha!

 127. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  @Peo Mårtensson äckel gubbe du ska inte va på youtube. Det är för ungdommar inte gamla gubbar

 128. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  @Peo Mårtensson varför det? Det vore ju inte roligt att någon pratar med mig och inte kan svenska. Gubbe

 129. Peo Mårtensson

  Peo MårtenssonMånad sedan

  @Furballs Nest Kan ju hoppas att du blir vårdad av någon som ej kan läsa, skriva eller förstå ditt språk lilla glin.

 130. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  @Bengt Jonsson gubbe

 131. leopold kajtner

  leopold kajtnerMånad sedan

  hallengren o sossarna är dom nya bödlarna

 132. Susann Byman Ruud

  Susann Byman RuudMånad sedan

  Det är ju 500 år sedan Stockholms blodbad så dessa satans folk firar väl...

 133. Börje Lundin

  Börje LundinMånad sedan

  Sparka statsrådet politrucken Hallengren. Vad har musikläraren och sossepolitrucken Hallengren för kompetens för det uppdrag politrucken Hallengren innehar? Svaret är enkelt. Ingen kompetens alls, förutom partiboken.

 134. Claes Olsson

  Claes OlssonMånad sedan

  Vilken nolla

 135. Furballs Nest

  Furballs NestMånad sedan

  Som din mamma

 136. Börje Jovurfast

  Börje JovurfastMånad sedan

  Lena Babbelgren alias Svammelgren. SKÄMS!

 137. Mona von sandås

  Mona von sandåsMånad sedan

  ALLA partier i Riksdagen är skyldiga till folkmord! Oppositionen har inte tagit till sig detta som övriga Norden gjort ! Regeringen borde dömas för folkmord! Medskyldiga , oppositionen bör oxå få sina straff pga flathet och att de såg mellan "fingrarna" och debatterade

 138. Stig Nilsson

  Stig NilssonMånad sedan

  Ja Ja vi alla kommer ihåg statsminister Stefan Löfvens uttalanden för några månader sen. Nu har vi gjort en sjuhelsikes stor satsning på välfärden. Pensionerna skall höjas. Alla pensionärer skall få minst 600 kr mer varje månad från och med januari nästa år 2021. För de är dom värda som har slitit hela sitt liv. Vidare säger denne lögnhals. Ingen skall kunna säga att inte pensionärerna har fått en rejäl förbättring. Fler kommentarer helt överflödiga.