Oscar Sjöstedt: Regeringen väljer invandring före pensioner

Se fler reportage likt detta genom att prenumera på @Riks

Kommentarer

 1. Pär Zae Chul Lee

  Pär Zae Chul Lee14 dagar sedan

  www.friatider.se/asylsokaren-abdullah-jag-har-kommit-att-stanna-evigt-inte-jobba En liten Ansträngning men Vinst på sikt ??? Hur ??

 2. Rasmus Svedin

  Rasmus SvedinMånad sedan

  Jag förstår inte hur regeringen tänker egentligen. Människor kommer hit, lär sig svenska, lär sig vår kultur och hur samhället fungerar innan de konkurrerar med infödda svenskar på en redan ganska specialiserad arbetsmarknad. Dessa människor kommer aldrig tjäna in sin pension utan blir en nettokostnad. Det är väl ok att göra detta i mindre skala på humanitär grund men när det gäller hundratusentals människor är det inte möjligt att förena med en stark välfärdsstat som Sverige. Sen kan man debattera vad det innebär att vara human. Redan professor Hans Rosling konstaterade att det mest effektiva sättet att hjälpa människor är med bidrag och interventioner i närområdet. Vi hade kunnat hjälpa miljoner för de pengar vi idag lägger på flyktingar i Sverige.

 3. eddiehillgren

  eddiehillgrenMånad sedan

  Postnords VD, gnällde nyligen att "lönsamheten" för att dela ut Post och Paket, var för dålig och krävde bl. a. portohöjning från 9:- till 11:- .... suck... det är ju sååå jobbigt att dela ut lite Post och Brev.....stackars VD, hon har ju bara 500.000:- i MÅNADSLÖN ?!?!?!?!!? - sen kan ni ju tänka er alla underchefer, vad de tjänar....... tripp, trall, trull..... - visar ju bara hur ruttet GIRIGT Sverige har blivit....

 4. karl gustaf Magnusson

  karl gustaf MagnussonMånad sedan

  Hähöhä blir pensionen bättre mä har invandrarna mä sig guldtackor då emigranterna skämt ju du dom behövef gå om grundskolsn regeringen tror jag ??

 5. Kevin Pilotti-Norlin

  Kevin Pilotti-NorlinMånad sedan

  Jag hoppas att SD passar på att påpeka ännu tydligare att anledningen till att många äldre dött är i inte i första hand på grund utav "Corona". Utan snarare en icke vilja att ge de äldre den sjukvård som de behöver och förtjänar... Självklart har Corona spelat in en del men inte så mycket som regeringen har påpekat. Regeringen använder Corona som ursäkt för att låta äldre dö. För att i sin tur spara mer pengar till det multikulturella samhället de bygger där invandrare är en mycket viktigare grundsten än svenska pensionärer och äldre... ⚠️ Tyvärr är detta ingen konspirationsteori utan det är tyvärr den svidande sanningen...

 6. Jan Tillman

  Jan TillmanMånad sedan

  kasta ut sopregeringen

 7. Lars Wik

  Lars WikMånad sedan

  Stoppa all invandring..nu

 8. rottenroth

  rottenrothMånad sedan

  Tragiskt, man vill inte bli gammal i det här landet. Blir att flytta utomlands eventuellt, 13k i månaden kan man fan inte leva på speciellt inte om 30 år.

 9. Ricardo Cancino

  Ricardo CancinoMånad sedan

  stackare...kandidatexamen i ekonomi och kan inte ens räkna..

 10. Lena Johnsson

  Lena JohnssonMånad sedan

  Men det kan du? .... utveckla!

 11. Bayso Bayzo

  Bayso BayzoMånad sedan

  Ni är efterblivna man ser er på Internet och SEtoos hur era kamrater pratar och tänker och skulle var det största misstaget att lämna Sverige i ert händer varför nämner ni inte dom 700000 tusen invandrare som jobbar och betalar skatt och varför nämner ni inte den miljonen som Åkesson får förutom sin lön får han en miljon kr av några okända ju varför för anstiftan till hat och brott med sin rasistiska uttalande låt oss säga han bryr sig om svenska folket varför delar han inte den miljonen på hemlösa människor nej det gör han inte för att han bryr sig inte om någon bara sig själv

 12. Migge Mogge. du är BÄST. Lennart

  Migge Mogge. du är BÄST. LennartMånad sedan

  Sverige är inget land Sverige är en slav drivande Flykting förlläggning inget annat ADOLF LÖVEN HATAR SVENSKA FOLKET

 13. Jerry Andersson

  Jerry AnderssonMånad sedan

  Allt annat än minus är otänkbart

 14. åke jansson

  åke janssonMånad sedan

  bra rebecka ,tur att du finns

 15. Pär Zae Chul Lee

  Pär Zae Chul LeeMånad sedan

 16. Janne

  JanneMånad sedan

  stackars etniska svenskar ungdomar får ingen pension ...

 17. Janne

  JanneMånad sedan

  bra med Oscar som är kunnig..våra pensionärer lever i fattigdom och med kass vård..

 18. MN NM

  MN NMMånad sedan

  Har sett detta med egna ögon, bor granne med ett par pensionärer +70 I samma område har jag sett "nyanlända" fått förtur bostäder, med 2-4 barn i varje familj, mamman jobbar inte lever på bidrag Tror ni detta är ekonomiskt hållbart? Tyvärr har SD inga argument siffror att fälla debatten, tex att en pensionär får 14000 kr men en invandrare kan få 23000 kr bidrag med barn inte arbeta

 19. Stefan Nordlund

  Stefan NordlundMånad sedan

  Den matten läste vi i grundskolan 😀

 20. Camilla

  CamillaMånad sedan

  Gissa varför sjuka/skadade Svenska medborgare utförsäkras trots att de inte ens lyckats ta sig fram till rätt rehab i den totalt saboterade sjukvården (om man råkar bo fel, vissa har ETT ställe att "välja" på och råkar det drivas med oseriösa aktörer, ja, då är det svårt att bli bättre öht) i allt snabbare takt sedan starten 2008!? Dessa har drabbats parallellt med pensionärer och rätt många har tvingats överleva med hjälp av familj och vänner då kommuners socialtjänst helt fokuserat på att hjälpa människor de fått statsstöd för, dvs INTE de sjuka och skadade LAGVIDRIGT och FELAKTIGT utförsäkrade medborgarna! De utförsäkrade ska ha rätt till hjälp från FK som är en FÖRSÄKRING baserat på tex arbetsgivaravgifterna samt avstådda löneutrymmen via fackliga avtal med företagarorganisationer sedan LÄNGE, solidariskt för medborgare men TYDLIGEN har det upphört utan att något av de 6 partierna som suttit i regeringen informerat sina chefer, medborgarna i Sverige. I stället har Sveriges finansministrar använt sjukFÖRSÄKRINGEN som regulator i statsfinanserna. HELT tvärtemot vad ännu ej drabbade ANTAR och TROR. //C

 21. Niamensis

  NiamensisMånad sedan

  De som redan betalar och betalar ska betala mera men får inget för det längre...

 22. Hans M

  Hans MMånad sedan

  När vaknar svensken och inser att vi måste ha nya partier i riksdagen. Alla måste bort nu, S, MP, C, L, KD, M och V.

 23. Cazy Dude

  Cazy DudeMånad sedan

  Svenska pensionärer har det sämst i världen )))) De plockar burkar i soptunnan... RÖSTA SD OCH RÄDDA DOM SOM HAR BYGGT SVERIGE !!!

 24. Daniel Svärd

  Daniel SvärdMånad sedan

  "Det blir en investering lite längre fram"

 25. Hej Svejs

  Hej SvejsMånad sedan

  Skylla på invandrare!! Patetiskt!!

 26. Amir Ayoubi Mobarhan

  Amir Ayoubi MobarhanMånad sedan

  Även om den socialdemokratiska regeringen byter fot och ändrar sig och väljer pensioner före invandring, då blir ändå inte så mycket kvar att dela ut och höja pensionen med tanke på den höga lönen som Oscar Sjöstedt och andra i riksdagen kvitterar ut varje månad. De tjänar över en miljon per år plus gratis boende, taxi, tåg och en massa andra förmåner. Börja med dig själv Oscar, sänk din lön till 20000 i månaden och lämna alla dina förmåner och dela ut den biten som kvar till fattiga pensionärer. Förresten, vad gör du med så mycket pengar? Var och hur spenderar du så mycket pengar? Försök att vara en föredöme både för svenskar och invandrare. Om du sänker din lön till 20000.då lovar jag dig att lämna Sverige efter 40 års vistelse.

 27. klåd

  klådMånad sedan

  Väljer man inte alltid sin egna familj före någon annan? Varför ska vi hjälpa andra innan vi har hjälpt våra egna?

 28. Pekka Rousu

  Pekka RousuMånad sedan

  Vad då "alternativt" återvandring???? Det skall vara återvandring i stora tal.

 29. Andreas Wilson

  Andreas WilsonMånad sedan

  Att ta in anhöriga och vuxna där flertalet aldrig kommer arbeta är såklart ekonomisk skadligt likväl som att ett företag inte anställer inkompetent personal då det är påverkar ekonomiska resultatet negativt och direkt olämpligt. Hur kan staten ha sådana krav på svenskar , svenska företag men inga krav på migranter , en idiot förstår att det inte är lönsamt , så sluta med detta då !

 30. Göran Nyrén

  Göran NyrénMånad sedan

  Vi har anpassat oss till analfabeter etc genom att sänka kraven och bete’ oss som om vi önskar komma med i ” Lyxfällan”.

 31. Ove Nyberg

  Ove NybergMånad sedan

  SD vv förbered er för tribunalen som kommer bestraffa Stefan Löfven och regeringen till många års fängelse för folkmord och brott mot mänskligheten kopplat till 5G, Corona soppan etc. Dessa personer är rökta...och därmed all patetisk debatt i riksdagen.

 32. Serenity

  SerenityMånad sedan

  För 5G? Vad är det för konspiratoriskt snack? Coronavirusets misskötsel och försummelse? Ja, regering och FHM bör bestraffas för det. Förrädiska migrationspolitiken, nedpriorteringen av svenskar, outsourcing av självbestämmande till internationella instanser, urholkning av rättsväsendet/välfärden & och naiv tillåtelse av subversiva beteenden bör de ansvariga straffas rejält för. Men låt oss hålla oss till ämnet och lyfta relevanta överträdelser istället för att segla iväg inpå konspiratoriska spår som ingen normal person kommer köpa.

 33. vinylmonstretify

  vinylmonstretifyMånad sedan

  Rebecka är så jävla bra!!😊👍

 34. Treenighet777 Maranata777

  Treenighet777 Maranata777Månad sedan

  Regeringen väljer medvetet att göra allt annat än det dom borde välja att göra!

 35. poffa2

  poffa2Månad sedan

  Att en enorm invandring från MENA-länderna skulle gynna Sverige eller just pensionärer är Helt Orimligt. De var uppenbart redan för 40 år sedan. Ebberöds bank helt enkelt.

 36. Love Kammer

  Love KammerMånad sedan

 37. Johan Ericsson

  Johan EricssonMånad sedan

  Ska folk återvandra måste man börja koppla bistånd och viseringar med återtag till hemlandet med tvång etc....

 38. Johan Ericsson

  Johan EricssonMånad sedan

  Har man inte tjänat in sin pension ska man inte ha någon!

 39. Johan Ericsson

  Johan EricssonMånad sedan

  Lägger du sen till att alla Migranter köper hus och hem i sina hemländer och flyttar hem till hemlandet när de går i pension! Sverige åderlåts sakta men säkert!

 40. onehappynegro

  onehappynegroMånad sedan

  samtidigt undrar politikerna varför pensionärer jobbar mer och längre. lite komiskt att det sägs i tv och media att alla är lika men det stämmer inte en grupp har inga kostnader eller krav medans andra blir utförsäkrade och får ingen som helst hjälp.

 41. Johan Ericsson

  Johan EricssonMånad sedan

  Glöm inte SIDA - 46 Miljarder bara i år.

 42. Ahmed i Potatislandet

  Ahmed i PotatislandetMånad sedan

  Vi vil ha fri invadring

 43. Bengt Frantzen

  Bengt FrantzenMånad sedan

  Tror jag det.

 44. Christine Lenz

  Christine LenzMånad sedan

  Oskar Du måste stoppa etableringsbidragen,

 45. Joachim Henrixon

  Joachim HenrixonMånad sedan

  Bra sagt Rebecka. Du å Riks är bäst 🥇 stå på er

 46. Kjell Schön

  Kjell SchönMånad sedan

  Överlägset, raka frågor.

 47. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth NybergMånad sedan

  Läs om ÄFS som är i högsta grad diskriminerande mot oss svenska fattigpensionärer, skrev till DO om detta och fick reda på att ÄFS för invandrare var en särskild lag som Socialdemokraterna ordnade 2003, finns ÄFS för oss andra pensionärer men inte alls lika generöst, ladycobra.wordpress.com/2014/08/21/aldreforsorjningsstod-for-invandrare-orattvist/ uvell.se/2019/10/16/aldreforsorjningsstod-annu-ett-slukhal/?fbclid=IwAR0J7OV1IgfT3HzCn-oN_iyLuklHn_b9TQTgctTRXx_x3MkoNyX_-ostgjo

 48. harriet de klerk

  harriet de klerkMånad sedan

  Det är dåligt för de svenska fattigpensionärerna idag! ÄFS som invandrare får i s f pension är högre än en fattigpensioners pension.

 49. undefined anna eriksson

  undefined anna erikssonMånad sedan

  👍👍👍

 50. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth NybergMånad sedan

  Läs m kostnaderna för invandringen i mitt inlägg nedan, men totala kostnaderna har ju ökat enormt sedan jag gjorde inlägget, men bidragen och förmånerna är ju de samma. ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

 51. Kung Sverige

  Kung SverigeMånad sedan

  Häpnadsväckande.......inget annat.. "I - land.....i världen innehar så många "politiska åsnor"...som Sverige......

 52. Thematrix078

  Thematrix078Månad sedan

  Invandringen gynnar ju svenska pensionärer...... med invandrarbakgrund, så dom hade ju rätt...

 53. Bengt Frantzen

  Bengt FrantzenMånad sedan

  Göran Persson skiter i att betala tillbaka pengarna till pensionärerna som han tog från pensionärerna på 90-talet. Han är kapitalist och ser bara till sin egen börs. Han med flera andra politiker. Skäms

 54. Göran Nyrén

  Göran NyrénMånad sedan

  Ja, det gäller att utelämna ngt för att få statistiken att stämma. Vanligt knep.

 55. Kjell Schön

  Kjell SchönMånad sedan

  Återigen en femetta. Stämmer exakt.

 56. Silversurfer

  SilversurferMånad sedan

  Eftersom pensionssystemet inte kommer finnas kvar när jag når den åldern, så frågan är. Vilket jobb kan man tänkas ha hela vägen fram till 95år då jag dör?

 57. Krister Åkvik

  Krister Åkvik24 dagar sedan

  Pappersvändare byråkrat bör funka bra

 58. Love Kammer

  Love KammerMånad sedan

  Då måste du nog bli politiker tyvärr! inga andra kommer att få det bra ! Vi kommer att få bo på gator och torg och få leta burkar i all evighet för att få det gå ihop

 59. mr poly

  mr polyMånad sedan

  När ska soporna betala tillbaka de 358 miljarder Göran Persson plockade ut från pensionsfonden

 60. vinylmonstretify

  vinylmonstretifyMånad sedan

 61. Love Kammer

  Love KammerMånad sedan

 62. mr poly

  mr polyMånad sedan

  men det fanns också folk som räknade ut att det kommer bli precis tvärtom än vad rövet sa, men dessa va bara rasister 🤣

 63. alexander engdahl

  alexander engdahlMånad sedan

  Det blir ALLTID tvärtom mot vad dom politiska experterna säger, speciellt när dom pratar om invandringen och klimat och miljö konstigt nog🤔

 64. Håkan Kinnunen

  Håkan KinnunenMånad sedan

  Barnomsorgen är den sista in i välfärden och ganska enkel att ta resurser ifrån.

 65. Gustav

  GustavMånad sedan

  Bra Oscar!

 66. Saii158

  Saii158Månad sedan

  gillar INTE detta töntiga format asså. låtsas om som att vara reporter i sitt eget parti. Oscar skulle istället bara rakt upp och ner pratat om ämnet istället. Jag röstar SD men det betyder inte at jag gillar denna töntiga taktik.

 67. Saii158

  Saii158Månad sedan

  @Pär Högbom Suck varför är det ingen som fsttar vad jag menar? Läs dessutom andra kommentarer jag svarat på. "Ingen tvingar dig stt kolla" Nej. jag vet. men vafan kritik måste man väll förfan få komma med? Jag summerar allt jag sagt till detta: Tumme ner till formatet, tumme upö för innehållet.

 68. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  @Saii158 ingen tvingar väl dig o titta. Svt o tv 4 kanske passar dig bättre. 🤔

 69. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth NybergMånad sedan

  @Saii158 OK jag förstår hur du tänker och du får ju tycka det om du vill huvudsaken att du gillade innehållet.!

 70. Saii158

  Saii158Månad sedan

  @Elisabeth Nyberg Nej alltså inehållet är skit bra att ta upp. Men att låtsas vara en nyhetssändning är ofattbart töntigt och en smula oseriöst. det är bara vad jag tycker. så. Innehåll bra. format, dåligt.

 71. Elisabeth Nyberg

  Elisabeth NybergMånad sedan

  OK. bra att du röstar på SD i alla fall, jag tycker det är bra att Oscar tar upp detta och jag tycker inte alls det är töntig taktik. God jul och gott nytt SD år 2021

 72. Göran Sandström

  Göran SandströmMånad sedan

  Dessa feminister galningar pedofiler har förstört landet......

 73. Klimat Bluffen

  Klimat BluffenMånad sedan

  Det var ju så många välutbildade läkare och sjuksköterskor som har kommit till Sverige så det måste vara fake news när dom säger att sjukvården går på knäna.

 74. Julius Tomt

  Julius TomtMånad sedan

  Inte många ungdomar idag som kommer se röken av några pensionspengar de betalt in under sitt arbetsliv

 75. Pär Högbom

  Pär HögbomMånad sedan

  @mr poly nä, vi är nordens indianer. 😔

 76. mr poly

  mr polyMånad sedan

  Det bästa ungdomen kan göra idag är att lämna Sverige Här finns inget att hämta